Kuala Lumpurissa on omat kulinaristiset erikoisuutensa, ja yksi niistä on varmasti durian, maailman pahanhajuisin hedelmä, jota myydään joka kadunkulmassa sellaisenaan, kuivattuna, kekseinä, suklaana, jäätelönä, minä vain ikinä voi kuvitella... Ja Singaporen metroissa tämä hedelmä oli erillisillä kylteillä kielletty, toisin kuin ydinaseita tai pyssyjä...
En ole vielä tehnyt tuttavuutta hedelmän kanssa muuten kuin hajuetäisyydellä, mutta maailman pahimmaksi haju on kyllä vähintään laimea. Kookospähkinän mehuun sen sijaan petyin täysin: se ei ollut lainkaan sellaista kuin paratiisikuvitelmissani oletin!
Ruoka täällä on hieman Singaporen tapaan sekoitus aasialaista ja länkkäriä, mutta merenelävät eivät ole täällä yhtä iso juttu kuin etelämpänä, mitä selittää tietenkin etäisyys merestä.
Aamiainen voi muistuttaa englantilaista aamiaista...
tai olla naanleipää ja chilikastikkeita kuten tänä aamuna.
Lounaita ja illallisia on ollut moneen lähtöön, kuten tätä ihanaa härkäramenia...
härkä- ja lammasvartaita sataykastikkeen kanssa...
nuudelikeittoa merilevän ja kasvisten kanssa...
ja superhyviä friteerattuja "katkarapuja" Water Lily -kasvisravintolassa, jossa kaikki ei-kasviperäiset raaka-aineet on jäljitelty kasviraaka-aineilla. Nämä katkaravut oli valmistettu erilaisista kasviksista ja tofusta ja friteerattu ihanan rapeiksi. Sweet and sour -kastike oli täydellinen dippi ja tuore korianteri taatun maukasta.
Hieman eksoottisempi suolainen tuttavuus minulle ovat nämä pullat (bun), jotka on täytetty erilaisilla liha- ja kasvistäytteillä. Ihanan rasvaista briossisämpylää pulled pork -täytteellä - melkein kuin burgeri!
Iso-Britannian siirtomaa-aika näkyy vahvasti teekulttuurissa.
Ja amerikkalaisten kaupallinen vaikutus näkyy makeisissa, jotka ovat tosin saaneet hieman paikallista twistiä. Vihreä tee toimii myös KitKatissa!
Perjantai-iltana kävimme nauttimassa illallisen 282 metrin korkeudessa; siitä kirjoittelen enemmän erikseen vaikka matkan jälkeen. Nyt yöuni kutsuu ja ylihuomenna matka jatkuu kohti pohjoista. Selamat petang!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.