Pikkuleipäinnostus jäi viime viikonlopusta elämään vahvana, ja useana iltana olen selaillut reseptejä ja haaveillut erilaisista herkuista. Mielessäni on kytenyt Ulla Svenskin Lempiherkut-kirjassa oleva appelsiinipikkuleipien ohje, mutta koska kirjaa ei tällä hetkellä ole minulla saapusalla, googlailin erilaisia reseptejä ja päädyin Doron kakku -blogiin http://doronkakku.blogspot.fi/. Sieltä löytyi ihanilla kuvilla höystettyjä postauksia, joista yksi käsitteli appelsiinipikkuleipiä.

Ohje on kuitenkin aika pieni, eikä minulla ole vaakaa tässä keittiössä, joten sovelsin reseptistä oman versioni ja tein suklaalla täytettyjä appelsiinisydämiä.

DSC_0220.jpg

Suklaiset appelsiinisydämet

100 g voita

2 keltuaista

0,5 dl appelsiinista puristettua mehua

yhden appelsiinin kuori

1,5 dl mantelijauhoa

2,5 dl vehnäjauhoa

(vajaa) 1 dl sirosokeria

+ 100 g maitosuklaata täytteeksi.

Voita ja keltuaisia lukuun ottamatta sain kaikki ainekset mitattua ihkaihanalla tupperwaren mittasarjallani, joka on paras keksintö leivontamaailmassa sitten suklaan!

DSC_0204.jpg

Kuivat aineet mukaan lukien appelsiininkuori sekoitetaan keskenään kulhossa, ja joukkoon nypitään jääkaappikylmä voi. Sen jälkeen taikinaan sekoitetaan keltuaiset ja lopuksi sen verran appelsiinimehua, että taikinasta saa pyöriteltyä kiinteän pallon. Pallo menee kelmukääreessä tunniksi jääkaappiin jähmettymään, jotta sen käsittely olisi edes jotenkuten mahdollista.

DSC_0206.jpg

Jääkaappirupeamasta huolimatta taikina oli jokseenkin pehmeää ja hankalasti käsiteltävää, mutta runsailla vehnäjauhoilla sain taikinasta kaulittua muutaman millin paksuisen levyn, josta leikkasin yhtä paljon umpiympyröitä ja ympyröitä, joiden keskellä on sydämen muotoinen reikä.

DSC_0215.jpg

Pikkusydämet olivat niin suloisia, että säästin osan koristeeksi :) Appelsiininkuoriraasteeni oli niin "pitkää", että siitä jäi haituvia ympyröiden reunoille, mutta ne irtosivat onneksi kiltisti paiston aikana. Paistoin pikkuleipiä 180 asteessa noin 10 minuuttia, jonka jälkeen ne olivat saaneet väriä ja tuoksuivat kypsälle.

Jäähtyneet pikkuleivät "paritin" ja jokaiselle pohjapikkuleivälle sivelin sulaa maitosuklaata. Sitten vain kansi päälle ja hetkeksi asettumaan!

DSC_0216.jpg

Suklaa ja appelsiini maistuvat taivaalliselta yhdessä - siitähän todisteena toimii Fazerin ikiklassikko Fazerina. Nämä maistuvatkin oikeastaan aika paljon Fazerina-suklaalle, koska käytin makeaa maitosuklaata. Vähemmän makean ystävälle sopinee paremmin tumma suklaa :)

appelsiinipikkuleiv%C3%A4t.jpg

Pikkusydämet ovat kutkuttavan suloisia, ja niitä voi syödä miljoona eikä tunnu missään!

appelsiinipikkuleiv%C3%A4t2.jpg

Appelsiini + suklaa = perfect match <3