Tätä kakkua saa vain kerran pari vuodessa, sillä resepti ei onnistu (alkuunkaan yhtä hyvin) pakastemansikoista, vaan se suorastaan vaatii tulla tehdyksi tuoreista, maukkaista mansikoista.

Yleensä teen yhden normaalikokoisen eli halkaisijaltaan 24 sentin kokoisen kakun, mutta tällä kertaa suurin osa syömämiehistä oli juuri lähdössä mummolaan, joten hyve pistettiin kahteen pieneen (20 cm) vuokaan, jotta herkkua riittää useampaan osoitteeseen.

Murskasin reilu 200 grammaa kaurakeksejä, sekoitin murskaan 50 grammaa sulaa voita ja jaoin muruseoksen vuokiin.

IMG_0520-normal.jpg

Seuraavaksi pilkoin pohjien päälle reilusti ihania mansikkaisia ja söin joka toisen ennen kuin ehdin edes pilkkoa... Ja juuri näin leipominen onkin kaikkein parasta ;)

IMG_0522-normal.jpg

Pohjat voi odotella jääkaapissa sen aikaa, että varsinainen hyydykeosuus tehdään niiden päälle laitettavaksi. Ensin laitoin 7 liivatelehteä likoamaan veteen ja vatkasin yhdessä kulhossa 2 desiä kuohukermaa. Toisessa kulhossa sekoitin 2 purkkia bulgarianjugurttia, desin sokeria, ruokalusikallisen vaniljasokeria ja kaksi ruokalusikallista hunajaa. Lopuksi kääntelin kermavaahdon jugurttiseokseen ja kaadoin valmiiseen seokseen tulikuumaan sitruunamehuun (n. 2 rkl) sekoitetut liivatelehdet.

IMG_0526-normal.jpg

Sitten täytyy vain odottaa, jotta jugurttiseos hyytyy. Odottavan aika on pitkä, mutta lopputulos palkitsee. Kakussa maistuu suolaisen voin ja viljaisan kauran yhdistelmä, hapokkaan makeat mansikat ja raikas jugurtti vaniljaisella aavistuksella. Kakkua voi syödä sellaisenaan...

IMG_0529-normal.jpg

... tai vaikka ekstramansikoiden kanssa...

mansikkakakku-normal.jpg

Tavalla tai toisella, maistuu taatusti makoisalta :)