Hekumoin maaliskuun lämpiminä päivinä postaavani koko kesän toinen toistaan aurinkoisempia ja herkullisempia yrtti-, luonnonkukka- ja kesäherkkureseptejä, koska poikkeuksellisen aikainen lämpöjakso erehdytti odottamaan lämmintä kesää. Toisin kuitenkin kävi, ja ainoa tällä hetkellä pihalla menestyvä hyötykasvi on raparperi. Ihanaa sekin on, joten ei moitetta sen puolesta, mutta tomaatit, mansikka ja yrtit eivät kasva yhtään näin kylmässä :(

"Rapsut" kuitenkin uhmaavat koleutta ja kasvavat aivan hurjana, joten niistä on saanut kehitellä vaikka mitä mukavaa! Edelliskesän idea säilöä raparperia sellaisenaan oli mainio, joten kävin nipun varsia ja pilkoin ne pakastuspusseihin. Nokkela veljeni kirjoitti yhden pussin kylkeen "punavihreitä tikkuja takapihalta", joten siitä postauksen nimi. 

DSC_0113.jpg

Ja raparperihillo maistui taivaalliselta täytekakun välissä marengin kanssa, joten sitäkin täytyi keittää! Ainekset ja tekotapa ovat hyvin yksinkertaiset: raparperia, tilkka vettä ja hillosokeria. Ja sitten vain keitetään.

Ensin vain raparpereja tilkassa vettä.

DSC_0111.jpg

kunnes ne pehmenevät...

DSC_0112.jpg

ja sen jälkeen lisätään hillosokeria ja keitetään vielä hetki lisää.

DSC_0117.jpg

Hillo saa jäähtyä kattilassa, ja kylmänä se purkitetaan desinfioituihin hillopurkkeihin. Hillo on taivaallista maustamattoman jugurtin kanssa ja kakun välissä, ja siitä voi myös tehdä omenoiden kanssa herkullista omena-raparperikakkua, jonka ohjeen saan toivottavasti äidiltäni tänne.

raparperikakku.jpg

Kakussa on rapea pohja ja kansi, jotka kätkevät sisäänsä hieman kirpeän ja mukavasti makean sekä tahmean paksun kiisselin. Päälle vielä vaniljakastiketta tai vaniljajäätelöä niin nautinto hipoo taivaallisuutta :)

raparperikakku2.jpg