Jos suklaakakku tuntuu joulun jälkeen liian tuhdilta, tämä lime-minttukakku hurmaa raikkaudellaan, ja sen ehtii vielä (juuri ja juuri) tehdä vaikka keskiyön kuohujuoman kaveriksi! Kakku on saanut inspiraationsa mojitosta, joka on yksi lempidrinkeistäni aromaattisen limen ja raikkaan mintun ansiosta.

Lime-minttuhyydykekakku

Pohja:

200 g mintunmakuisia täytekeksejä

noin 40 g voita

Täyte:

2 limeä (kuori + mehu)

100 g valkosuklaata

400 g vaniljarahkaa

2 dl vispikermaa

2 rkl tomusokeria

4 liivatelehteä

DSC_0496.jpg

Mintun maku tulee kakkuun mintunmakuisista täytekekseistä (esim. Domino), jotka murskataan ja joista tehdään kakun pohja. Keksejä tarvitaan 200 grammaa ja sulaa voita noin 40 grammaa, jotta niistä saadaan aikaiseksi tasainen ja sopivan paksuinen pohja 20-senttiseen irtopohjavuokaan.

Täytteen teko aloitetaan raastamalla kahden hyvin pestyn limen kuoret ja puristamalla niiden mehut. Tuoksu keittiössä on aivan uskomattoman ihana jo tässä vaiheessa!

DSC_0492.jpg

Kun limet ovat valmiita, sulatetaan mikrossa 100 grammaa valkosuklaata, josta tulee kakkuun makeus ja myös jämäkkyyttä rakenteeseen.

DSC_0493.jpg

Kun makuaineet ovat valmiina odottamassa, laitetaan 4 liivatelehteä likoamaan ja aloitetaan täytemassan tekeminen. Ensin vatkataan 2 desilitraa vispikermaa napakaksi vaahdoksi ja sitten toisessa kulhossa samoja vatkaimia käyttäen 400 grammaa vaniljan makuista rahkaa, 2 ruokalusikallista tomusokeria, raastettu limen kuori ja sulatettu valkosuklaa vatkataan tasaiseksi massaksi.

DSC_0495.jpg

Liivatelehdet liuotetaan limemehuun, joka aluksi puristettiin ja täytteiden ollessa valmiita kuumennetaan kiehuvaksi. Noin kädenlämpöiseksi jäähtynyt liivateliemi kaadetaan ohuena nauhana rahkan joukkoon, ja lopuksi sekaan käännellään kermavaahto. Massa maistuu jo tekohetkellä täydelliselle yhdistelmälle kirpeää limeä ja makeaa valkosuklaata sekä vaniljaa. Ja tekeytyminen vain parantaa limen aromia!

DSC_0498.jpg

Tämä kakku on vielä vuoassaan ja saa olla vielä jokusen tovin ennen kuin se päätyy illalla kruunaamaan uuden vuoden illalliset. Ennen tarjoilua se saa vielä koristeekseen muutaman ohuenohuen limeviipaleen sekä mintun lehden, ja seuralaisena tarjoillaan lasi makeaa kuplivaa.

Riemuisaa ja räiskyvää uutta vuotta! <3