Mustikka ja lakritsi on herkullinen mutta ehkä hieman yllättävä makupari. Ja koska metsät suorastaan pullistelevat mustikoita, olen koettanut keksiä niille moninaisia käyttötapoja, jotta saan nauttia tuoreista marjoista ennen talven pitkää pakastemarjakautta. Tässä smoothiessa tai smoothiekulhossa on tuoreita mustikoita survoksena ja kokonaisena, maustamatonta jugurttia, mantelivoita ja lakritsijuurijauhetta.

DSC_0604.jpg

Varsinaista reseptiä tähän ei ehkä tarvita, vaan raaka-aineita voi laittaa juuri siinä suhteessa kuin itse mausta pitää. Minä laitoin yhtä paljon jugurttia ja mustikkasurvosta (noin desin kumpaakin) ja teelusikallisen sekä mantelivoita että lakritsijauhetta, jolloin lopputulos on hyvin mustikkainen. Lakritsin aromi sopii todella hyvin yhteen mustikan kanssa, mutta se ei ole kuitenkaan liian itsestäänselvä tai hallitseva. Lakritsijuurijauheessa ei ole myöskään lainkaan sokeria, joten se ei tuo smoothieen ylimääräistä makeutta.

DSC_0600.jpg

Smoothien voi nauttia tällaisenaan tai sekoittaa kaikki ainekset sauvasekoittimella tasaiseksi juomaksi. Ja miksei aamulla voisi tehdä hieman isomman annoksen kerralla ja nauttia osan vaikka välipalana :)