Huomenna juhlistetaan äitejä, ja mikä olisi juhlavampi tapa kunnioittaa omaa äitiään tai mummoaan kuin tehdä hänelle upea täytekakku. Minun äitini toivelistalla oli prinsessakakku, josta muotoutui loppujen lopuksi kuningatarhillolla ja vadelmamoussella täytetty kuningatarkakku.

IMG_2648.jpg

Tämä kakku on laktoositon ja gluteeniton, joten se sopii monelle juhlijalle, ja maku on ihanan lempeä ja marjainen eikä laisinkaan liian makea. Pohja on tavallinen perunajauhopohja, joka on paistettu 24-senttisessä irtopohjavuoassa:

5 kananmunaa (M-koko)

1,5 dl sirosokeria

2 dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

+ voita ja gltueenittomia korppujauhoja vuoan jauhotukseen.

Huomisia kakkukahveja ajatellen pohja kannattaa tehdä vielä tänä iltana, jotta se saa tekeytyä yön yli. Aamulla kakku halkaistaan kolmeen osaan, se täytetään ja lopuksi kuorrutetaan marsipaanilla.

Täyte:

kuningatarhilloa

5 dl vadelmia

200 g valkosuklaata

3 dl laktoositonta vispikermaa

4 liivatelehteä

3 rkl mansikka- tai muuta marjamehua

Kuorrutus:

1 dl laktoositonta vispikermaa

noin 300 g punaista marsipaania

+ tomusokeria.

Täytettä varten tarvitaan noin 100 grammaa kuningatarhilloa, sitruunalimonadia kostutukseen sekä vadelmamoussea. Moussen teko aloitetaan survomalla siivilän läpi noin puoli litraa vadelmia. Mikäli olet itse poiminut vadelmat tai muuten tiedät niiden olevan kotimaisia, niitä ei tarvitse ensin kuumentaa. Ulkomaiset marjat täytyy aina ensin kuumentaa kiehuvaksi!

IMG_2636.jpg

Siivilöityyn vadelmasoseeseen sekoitetaan paloiteltu valkosuklaa ja 1 desilitra kermaa. Seosta kuumennetaan mikrossa välillä sekoittaen niin, että saadaan aikaan tasainen ja kiiltävä seos.

IMG_2637.jpg

Vadelma-valkosuklaaseos jätetään jäähtymään ja puhtaassa kulhossa vatkataan loppu kerma. Samalla laitetaan liivatelehdet likoamaan. Kun kerma on vatkattu, mansikkamehu kuumennetaan kattilassa ja liivatelehdet liuotetaan mehuun. Liivate"kiisseli" kaadetaan ohuena nauhana vadelma-valkosuklaaseokseen, joka sekoitetaan lopuksi kermavaahdon joukkoon.

Jotta kakkuun saa prinsessakakulla ominaisen pyöreän muodon, kakku kannattaa koota ylösalaisin esimerkiksi pyöreään kulhoon. Kakun kansi asetetaan ylönalaisin kulhon pohjalle ja kostutetaan. Päälle levitetään hillo ja kaadetaan puolet moussesta. Sen jälkeen keskimmäinen kakkukerros ja sama toimenpide toistetaan. Lopuksi päälle asetetaan kakun pohjalevy.

IMG_2638.jpg

Kakku saa hyytyä jääkaapissa pari tuntia, minkä jälkeen se on valmis käännettäväksi oikein päin. Kumottu kakku sivellään kauttaaltaan kermavaahdolla, jotta marsipaarikuorrutus asettuu kauniisti.

IMG_2644.jpg

Marsipaani kaulitaan tarvittaessa tomusokeria apuna käyttäen muutaman millin paksuiseksi levyksi ja nostetaan varovasti kakun päälle. Jos marsipaania jää yli, siitä voi askarrella kakkuun vaikka rusetin tai kukkia – tai lehtiä, kuten minä nyt tein. Myös erivärisiä kuorrutteita yhdistelemällä saa aikaan upeita luomuksia, mutta yhdelläkin värillä pärjää. Ja esimerkiksi tomusokerilla saa aikaan vaaleampaa kontrastia punaisen kuorrutteen lomaan.

IMG_2652.jpg

Tämän kukkatervehdyksen myötä oikein hyvää äitienpäivää kaikille äideille! <3

IMG_2647.jpg