DSC_0540.jpg

Vaikka mansikan pääsato ei ole aivan vielä kypsynyt, en malttanut olla käyttämättä muutamaa täydellisen punaposkista herkkua kesämuffineihini, joissa maistuu vanilja, banaani ja mansikka.

DSC_0544.jpg

Muffinit ovat kesäisiä paitsi makunsa myös helppoutensa takia, sillä taikina tehdään vain sekoittamalla kaikki ainekset yhteen puuhaarukalla tai nuolijalla.

Kesämuffinit

75 g margariinia

2 kananmunaa

2 dl vaniljanmakuista soijamaitoa

2 pientä tai 1 iso ylikypsä banaani

5 dl vehnäjauhoja

1,5 dl sirosokeria

2 tl vaniljasokeria

2 tl leivinjauhetta

200 g tuoreita mansikoita.

Ensimmäisenä kannattaa laittaa uuni lämpenemään, koska taikina valmistuu todella nopeasti. Margariini sulatetaan, banaani(t) muussataan haarukalla tai sauvasekoittimella ja maito ja kananmunat sekoitetaan keskenään. Ja tosiaankin siis vain sekoitetaan, ei vatkata eikä vaivata. Maito-munaseokseen sekoitetaan banaanimuussi sekä hieman jäähtynyt margariini ja lopuksi kaikki kuivat aineet. Taikina on ihanan kullankeltaista niin banaanin, margariinin kuin soijamaidonkin vuoksi, ja rakenteeltaan se on hieman hyhmäreistä (onpa kuvaava adjektiivi...) banaanin kuitujen takia. Lopuksi taikinaan käännellään hieman pienemmäksi pilkotut mansikkaiset.

DSC_0542.jpg

Annoksesta tulee 12 reilun kokoista muffinia, joita paistetaan 200 asteessa 20 minuuttia. Koska mansikoista irtoaa väistämättä nestettä, suosittelen käyttämään lisänä paperivuokia, vaikka käyttäisitkin muffinipeltiä. Irtoamisprosentti on huomattavasti suurempi ;)

DSC_0543.jpg

Minusta nämä eivät kaipaa minkäänlaista kuorrutetta, mutta jos haluaisin oikein hifistellä tai juhlistaa jotakin, tekisin kuorrutuksen ehkä mascarponesta ja koristelisin mansikkalohkoilla. Tällä kertaa kuitenkin tällä tavoin simppelisti :)

DSC_0547.jpg

Banaanimuussi tekee kypsän muffinsin rakenteesta aivan ihanan mehevän ja suussasulavan pehmeän, mutta maku ei onneksi ole liian läpitunkeva, kuten joskus esimerkiksi smoothieissa. Rakastan vaniljaa, ja tässä sen maku tulee todella hyvin esille. Kasvipohjainen vaniljamaito menee ehdottomasti jatkoon leivontakäytössä! Ja muistinko jo hehkuttaa mansikoita? Noh, voin joka tapauksessa hehkuttaa vielä hieman lisää! Tulikuumanakin, suoraan uunista tulleena mansikan tuoksu ja maku on minun aistimaailmassani yhtä suuri kuin kesä <3

DSC_0548.jpg

Mikä sinun mansikkaherkkusi #1 on tänä kesänä?