Kun on ollut yhdeksän tuntia päivästä ulkotöissä ja tulee kotiin auttamattomasti liian myöhään iltaruokaa ajatellen, kaipaa jotain lämmintä ja leipää tuhdimpaa iltaruoan ja iltapalan välimuotoa. Ehkä tämä nyt sitten on sitä kuuluisaa comfort foodia... Nimittäin suppilovahverotäytteinen munakasrulla, joka todella lämmittää ja lohduttaa.
Munakasrulla
5 dl rasvatonta maitoa
5 munaa
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
3 rkl öljyä
1 dl juustoraastetta
Suppistäyte
5 dl (pakastettuja) suppilovahveroita
1-2 sipulia koosta riippuen
persiljaa
mustapippuria
noin 50 g savuporotuorejuustoa
2 dl kermaa.
Ensin tehdään munakasrulla vatkaamalla munat ja maito sekaisin ja lisäämällä loput aineet joukkoon. Munamassa kaadetaan leivinpaperin päälle uunipellille ja paistetaan 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Kun munakas menee uuniin, on aikaa tehdä täyte. Sipuli kuullotetaan öljyssä ja sekaan lisätään sienet ja persilja.
Minä laitoin sieniseokseen mustapippuria mausteeksi, mutta suolaa en laittanut ollenkaan, koska käytin jääkaappiin jääneen savuporotuorejuuston lopun, ja siinä on suolaa vähintään riittämiin. Tuorejuusto ei kuitenkaan yksinään riittänyt tekemään täytteestä muhennosmaista, joten lisäsin pienissä erissä yhteensä noin 2 dl kermaa. Tokihan täytteen voisi tehdä pelkästään tuorejuustolla tai pelkästään kermalla; kukin mielensä mukaan :)
Kun munakas on valmis, se saa jäähtyä hetken, jotta sitä voi käsitellä kuten kääretorttua ja jottei täyte imeydy munakkaan sisään.
Jäähtyneen munakkaan päälle levitetään sienitäyte ja munakas kääritään rullalle leivinpaperia apuna käyttäen.
Lopuksi pinnalle voi laittaa vielä juustoraastetta ja käyttää rullaa sen jälkeen hetki uunissa, jotta juusto sulaa ja rullan pinta saa väriä. Sitten syömään!
Ah, lämpö palautuu pikkuhiljaa luihin ja ytimiin :) Täyttävää, kermaista ja silkkistä munakasta sekä ihanan metsäistä ja maanläheistä sienitäytettä.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.