Tein aivan rauhassa töitä läppärilläni, kun tajuntaan jysähti hirmuisen hillittömän kamala suklaantuska. Eikä tuska antanut periksi, vaan asialle oli tehtävä jotain. Vastaukseni himoon on KoKo-kakku, joka valmistuu viidessä minuutissa ja maistuu, noh, aivan taivaalliselta suklaakakulta! Kakku on siis mikrossa kypsennettävä ja mukiin valmistettava kakku, ja KoKo-sarjan muki nyt vain sattuu olemaan aivan täydellisen kokoinen tälle leivonnaiselle...

DSC_0114.jpg

Ajastimeen voi laittaa viisi minuuttia nyt, joten lähdetään liikkeelle:

1. Mukiin mitataan 30 grammaa suolaista voita ja 6 palaa Fazerin taloussuklaata (noin 40 grammaa, jos sattuu käyttämään jonkin muun sorttista suklaata).

2. Muki laitetaan mikroon noin 30 sekunniksi, jotta voi ja suklaa sulavat ihanaksi, kiiltäväksi taikinapohjaksi.

DSC_0104.jpg

(Minuutti mennyt.)

3. Mukiin mitataan seuraavaksi 2 ruokalusikallista maitoa (rasvatonkin käy; testattu on), 3 ruokalusikallista sekä vehnäjauhoa että sokeria (osan sokerista voi vaihtaa fariiniin, jos haluaa tummuutta), 1 teelusikallinen vaniljasokeria ja teelusikan kärjellinen leivinjauhetta sekä rikotaan yksi kananmuna. Sitten vain kaikki haarukalla tasaiseksi taikinaksi.

4. Taikinaan tökätään 2 suklaapalaa sattumiksi ja tuomaan vielä lisää mehevyyttä.

DSC_0110.jpg

(3 minuuttia mennyt)

5. Muki laitetaan mikroon täydelle teholle mikrosta riippuen 1–1,5 minuutiksi. 

DSC_0111.jpg

Voila, ajastin ei ole edes vielä pärissyt ja lusikka on jo uppoamassa kakkuun.

Kerrassaan naminamiherkkua iltapäivän suklaahimoon, ja voi että sulaneet suklaapalat ovat taivaallisia kakun sisällä!

DSC_0113.jpg

Kakun rakenne on jollain tavalla erilainen kuin uunissa kypsennetyn muta- tai suklaakakun, mutta en suoranaisesti osaa määritellä, mikä on erilaista. Kakku vain tuntuu erilaiselta suussa, mutta se ei ole ollenkaan huono asia, vaan rakenne on oikein miellyttävän pehmeä ja mukin pohjaa lähestyessä mutakakkumaisen löysä. Ja maku – maistuu aivan aidolta suklaakakulta, ja miksei maistuisi. Tämähän ON aitoa suklaakakkua, joka nyt vain sattuu valmistumaan viidessä minuutissa... :)