Hiihtoloman kunniaksi tuli tehtyä mutakakkua ja näkkärikisan toinen osanottaja saa vielä hetken odottaa itseään. Olen aiemmin tehnyt samaa kakkua pienen chilitujauksen kanssa, joten vaihekuvat ja tarkemmat teko-ohjeet löytyvät täältä http://reseptinjahellanvalista.vuodatus.net/lue/2014/05/suklaakakku-joka-potkaisee-suussa. Tällä kertaa maullansa oli kuitenkin aivan "perus"kakku ilman ylimääräisiä mausteita, ja tämähän on muuten gluteeniton resepti, joten sopii jälleen moneen kahvipöytään :)

Mutakakku

4 kananmunaa

2 dl sirosokeria

2,5 dl maissijauhoa

1 tl leivinjauhetta

200 g tummaa suklaata

2,5 dl juoksevaa margariinia.

Paistoin kakun 20-senttisessä irtopohjavuoassa, joten kakusta tulee aika korkea ja mehevää ja löysää suklaata tulee suhteessa enemmän kuin alkuperäisen reseptin mukaisessa 26-senttisessä vuoassa tehtynä. Paistoaika piteni 25 minuutista melkein 40 minuuttiin, jotta kakku kiinteytyi riittävästi.

IMG_1439.jpg

Vaikka paistoaika tuntuu pitkältä, kakku on todella mutainen ja mehevä kuten mutakakun kuuluukin. 

IMG_1441.jpg

Tarjoiluun tarvitsee ainoastaan hieman vaniljajäätelöä, tai ei välttämättä sitäkään jos suklaan mieliteko on kovimmillaan ;)

mutakakku.jpg

Tämä kuva antaa osviittaa siitä, kuinka pehmeä ja tahmaisen suklainen kakun sisus todella on. Minusta kakku on parhaimmillaan lämpimänä ja juuri näin valuvana, mutta tokihan kakkua voi paistaa pidempään, jos pitää kiinteämmästä rakenteesta. 

IMG_1462.jpg

Suupielet suklaassa on helppo hymyillä!