Edelliset piparit on jo syöty, joten oli aika tehdä uusia. Resepti on edelleen sama Paraisten piparkakkujen ohje, josta en hevillä luovu ja joka löytyy esimerkiksi alla olevasta postauksesta.

 

http://reseptinjahellanvalista.vuodatus.net/lue/2014/03/pipareittain-tuoksuja

 

DSC_0108.jpg

Aika tarkkaan sain käytettyä koko taikinan - ei jäänyt kuin pienenpieni nökö leipurin maistettavaksi...

DSC_0106.jpg

Ostin kullanväristä elintarvikejauhetta ja punaista pastaväriä, joten niitä täytyi tietenkin päästä testaamaan piparien kuorrutuksen värjäämiseen!

Tein pikeerin yhdestä valkuaisesta ja noin 3,5 desilitrasta tomusokeria, ja siitä tuli todella paksua. Jos haluaisi levittää kuorrutetta isoille alueille, kannattaa ehdottomasti tehdä ohuempi massa. Tämä sopii hyvin pisteiden ja yksittäisten viivojen tekemiseen.

DSC_0129.jpg

Sekoitin kullanväristä jauhetta todella vähän pikeeriin, joten se jäi hyvin vaaleaksi. Se ei kuitenkaan haittaa, koska hileenomaista väriä voi sipsuttaa elintarvikesiveltimellä kuivuneen pikeerin päälle, jolloin saa ihanan kimmellyksen aikaan!

DSC_0132.jpg

Hieman tuntui käsi taas vuoden tauon jälkeen hakevan tasaista jälkeä, mutta tämä toimi hyvänä alkuveryttelynä ensi viikonlopun piparkakkutaloa varten.

DSC_0135.jpg

Ehkä joku onnekas saa pienen kultainen lahjapaketin, jonka sisältä paljastuu ihanan mausteinen piparkakku...

piparihommia.jpg

Askartelun ja väkertelyn iloa sekä herkullisia lopputuloksia; voisiko parempaa tapaa olla joulukuisen viikonlopun viettoon :)