DSC_0568.jpg

Vohvelirauta on jäänyt keittiön tasolle lojumaan viikonlopun aamupalavohveleiden jäljiltä ja hedelmäkorissa nököttää ananas, jonka kohtalosta ei ole selviä tähtimerkkejä. Yksi plus yksi on tässä yhtälössä kaksi, sillä ananas päätyi vohvelirautaan ja muuttui herkulliseksi hedelmäpannukakuksi, jonka luovasti nimesin fancakeksi eli suomeksi hannariksi.

Hedelmäpannaria voisi tehdä varmasti muistakin hedelmistä, mutta en ole testannut vielä muita, ja ananas on täydellisen muotoinen pannariksi! Raaka-aineeksi tarvitaan siis yksi kypsä ananas, joka viipaloidaan noin 1,5–2 sentin paksuisiksi viipaleiksi.

DSC_0560.jpg

Viipaleet kuoritaan (tai ananaksen voi kuoria ennen viipalointia) ja keskeltä poistetaan kova ydin. Omenapora on tässä erittäin näppärä työkalu, ja sillä voi sohia vaikka pari kolme kertaa, jos ydin on kovin paksu ja omenapora kovin kapea.

Lopputuloksena on ananaksen koosta riippuen 4–6 paistamista odottavaa pannukakkua.

DSC_0562.jpg

Vohveliraudan voi siis laittaa kuumenemaan, ja se saa kuumentua ihan korkeimpiin lämpötiloihinsa (6-portaisella asteikolla 5 tuntui olevan sopiva minun raudallani). Kun rauta on kuuma, sinne laitetaan yksi ananasviipale kerrallaan ja painetaan kantta hieman, jotta koko viipale saa kauniin paistopinnan. Jos viipale on paksu, sitä voi kerran kääntää rauhassa, jotta väriä tulee kaikkialle tasaisesti.

Kun kaikki viipaleet on paistettu, niistä kasataan lautasille sopivan korkuiset pinot, joiden päälle voi ripotella muun muassa vadelmia ja lorauttaa vaahterasiirappia. 

DSC_0571.jpg

Paahtaminen antaa ananakselle aivan uudenlaisen maun, eikä tuoreesta hedelmästä sellaisenaankaan voi puhua edes samana päivänä kuin säilykeananaksesta. Tuoretta siis ehdottomasti, kullanruskea, paahtunut pinta ja pieni loraus kiiltävää vaahterasiirappia – hipoo täydellisyyttä!

DSC_0563.jpg

Kesällä tämän voisi tehdä grillissä, mutta vaikka grillisesonkiin on vielä kuukausia, tässä maistuu jo aavistus kesästä! :)