Joku rontti on juuri ystävänpäivän tienoolle järjestänyt hirmuisia työkiireitä, joten voin vain haaveksia kauniista ja yksityiskohtaisista ystävänpäiväleivoksista. Onneksi maku ei kuitenkaan ole työvaiheista tai monimutkaisista raaka-aineista kiinni, vaan tämä minttusuklaalta ja vaahtokarkeilta maistuva gluteeniton brownie maistuu taatusti ystäville ja tovereille.

DSC_0090.jpg

Browniepohjaa varten sulatetaan ensin After eight -suklaamakeisia tai muuta hyvää minttusuklaata.

DSC_0076.jpg

Sula suklaamassa vatkataan sähkövatkaimella vaaleanruskeaksi vaahdoksi yhdessä huoneenlämpöisen margariinin ja sokerin kanssa. Vaahtoon vatkataa yksi kerrallaan kananmunat ja sen jälkeen keskenään sekoitetut jauhot.

Minttusuklaa-vaahtokarkkibrownie

200 g minttusuklaata

225 g margariinia

2,5 dl sokeria

4 kananmunaa

4 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta

0,75 dl tummaa kaakaojauhetta

ripaus suolaa

5 tippaa vanilja-aromia

+ noin 150 grammaa vaahtokarkkeja.

DSC_0077.jpg

Valmista brownietaikinaa paistetaan noin 20x30-senttisessä vuoassa 175-asteisen uunin alatasolla 18-20 minuuttai tai niin kauan, että taikina on vielä hieman hyllyvää mutta pinta on mattainen ja kypsä. Pohjan päälle ripotellaa vaahtokarkkeja, ja vuoka työnnetään vielä uuniin muutamaksi minuutiksi.

DSC_0081.jpg

Vaahtokarkit muuttuvat pullukoiksi ja suloisen pehmeiksi uunissa, ja saa niiden pinta saada hieman väriäkin.

DSC_0084.jpg

Valmis brownie saa jäähtyä ennen leikkaamista, ja tahmeat vaahtokarkit vaativat todella terävän veitsen ja päättäväiset otteet. Kylmänä niidenkin leikkaaminen onnnistuu kuitenkin ongelmitta. Sitten vain ystävät koolle ja nauttimaan! Ihanaa ystävänpäivää!

DSC_0089.jpg