Kevään korvalla alkaa aina tehdä mieli jäätelöä, mutta jäätelökioskit eivät ole vielä ilmestyneet katukuvaan ja kieltämättä ulkona on vielä kovin vilpoista lipoa jätskiä. Siispä jäätelönhimo täytyy tyydyttää toisin keinoin, ja ainakin eilen palelsi niin vietävästi luita ja ytimiä myöten, että jädeen täytyi saada lämpöä. Oli siis uunijäätelön paikka.

Yleensä uunijäätelöön kaiketikin tehdään jonkinlainen kakku- (tai muu?) pohja, jonka päälle laitetaan marjoja ja jäätelöä, ja sitten koko komeus kuorrutetaan marengilla. Minusta kuitenkin jäätelökakku on jäätelökakku ja uunijäätelö on uunijäätelö, eli ei mitään kakkupohjia vaan uunivuokaan kunnon köntti jäätelöä (tässä tapauksessa, namskis, lakujäätelöä) jonka uumeniin kaiversin kolosen, jonka täytin survotuilla mustikoilla. Joo-oo, mustikoilla. Lakritsi ja mustikat saattaa kuulostaa aika kinkylta (vai kinkyltÄ?) yhdistelmältä, mutta se toimii älyttömän hyvin!

Koska jäätelöä ei ollut kovin paljoa, alle puoli litraa, tein marengin kahdesta munanvalkuaisesta ja noin desilitrasta hienoa kidesokeria. Vatkutin ensin pelkkiä valkuaisia, jotta saan kuohkean ja ilmavan vaahdon, ja vasta sen jälkeen pikkuhiljaa sirotin sokerin sekaan. Massasta tulee sokerin lisäämisen myötä ihanan kiiltävää ja taivaallisen pehmeää - ah voisin syödä vaikka koko kulhollisen pelkkänä marenkimassana :D Lopuksi vain levitin marengin jäätelömöykyn päälle niin, ettei siihen jää reikiä. Jos reikiä jää, jäätelö sulaa jo muutaman minuutin paistamisen aikana ja valuu ulos marenkikuorestaan. Vaikka toisaalta mitäpä sekään haittaisi? Käytin herkkua 250-asteisessa uunissa noin kolme minuuttia, jotta marenki saa hiukan väriä.

20140402_180755%5B1%5D-normal.jpg

Kun jäätelö-marenkivuorta leikkaa, sisältä näkyvät (ja valahtavat ulos ;)) kivasti sekä tummansiniset mustikat että valkoinen jäätelö. Kaikkein parasta on kuitenkin, kun saa suuhunsa yhtä aikaa suolaista lakritsia, kirpsakkaa mustikkaa ja kevyen kermaisen höttöisen taivaallisen makeaista marenkia :)

20140402_180929%5B1%5D-normal.jpg