Ja taas muutetaan. Tällä kertaa oma residenssi säilyy aloillaan, mutta veljen tie vie kohti uutta asuntoa, ja menemme muuttoavuksi. Ja muutostahan ei tule mitään ilman asianmukaisia eväitä. Noutopitsa on vakioruokaa muuttohärdellin keskellä, mutta lisäksi täytyy olla nopeasti käsin syötäviä - suolaisia ja makeita - herkkuja, joita kantamisen lomalla voi haukata. Yksi muuttoherkku ovat muffinsit, ja nämä gluteenittomat vanilja-sitruunamuffinsit ovat hitsin hyviä!

DSC_0077-2.jpg

Annoksesta tulee 12 kappaletta muffinseja, joten jos on iso muuttoporukka ruokittavana, annos on helppo tuplata:

Vanilja-sitruunamuffinsit (12 kpl)

2 kananmunaa

2 dl sirosokeria

1 tl vaniljasokeria

1 prk vaniljarahkaa (Valio)

100 g sulaa margariinia

1 sitruunan raastettu kuori

1 rkl sitruunamehua

3,5 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta

1 tl leivinjauhetta.

Ensin sulatetaan margariini mikrossa tai pienessä kattilassa, jotta se ehtii jäähtyä. Sen jälkeen vatkataan sähkövatkaimella munat ja sokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Vaahdon joukkoon kaadetaan vaniljarahka (250 g) sekä sula margariini. Taikina sekoitetaan tasaiseksi vatkaimen sekoitustoiminnolla tai pienellä vatkausteholla, ja samalla joukkoon sekoitetaan sitruunan kuori ja mehu. Lopuksi joukkoon sekoitetaan esim. nuolijalla tai isolla lusikalla jauhot.

Taikina lusikoidaan muffinsipellin koloihin tai tukeviin muffinsivuokiin ja paistetaan 200 asteessa 15 minuuttia. 

DSC_0073-2.jpg

Lopputulos on pellillinen kauniin kullankeltaisia muffinseja, joista nousee vedet kielelle herauttava sitruunan tuoksu! Vanilja on pehmeä ja makea maku, ja sitruuna tuo ihanaa raikkautta ja pienen kirpeyden. Jos nämä eivät olisi muuttoeväitä, saattaisin kuorruttaa nämä ruhtinaallisella nokareella pehmeää marenkia, mutta käytännön syistä nämä saavat nyt olla paperivuoissaan aivan au naturel.

DSC_0076-2.jpg

 

Psst! Lakritsin tai salmiakin ystävä pilkkoisi muuten taikinan joukkoon Porvoon lakritsin mielettömän hyvää gluteenitonta lakua tai salmiakkilakua!