Puuh, viikko on vasta puolessa ja veto on pois. Tämä näkkäri on minun salainen aseeni iltapäivän uupumuspuuskaa vastaan, ja gluteenittomana, maidottomana, munattomana ja viljattomana se sopii (liki) kaikille – maissi-multisiemennäkkäri.

DSC_0021.jpg

Juu, nimi on vähintään oma keksimäni eikä ehkä markkinointiasiantuntijoiden suosittelema, mutta niin hyvää tämä on, että ei nimi näkkäriä pahenna. Ja helppoakin tämä on tehdä, mikä on ehdottomasti plussaa työviikon keskellä. Yhtä pellillistä varten tarvitaan vain:

2 dl maissijauhoja

1 dl seesaminsiemeniä

0,75 dl auringonkukansiemeniä

0,5 dl pellavansiemeniä

0,5 dl siemensekoitusta (voi sisältää myös pähkinää, mutta ne kannattaa rouhia erikseen)

0,5 dl hyvää oliiviöljyä

2,5 dl kiehuvaa vettä

+ pari rouhaisua suolaa myllystä.

DSC_0014.jpg

Kuivat aineet sekoitetaan kulhossa, ja joukkoon kaadetaan öljy ja kiehuva vesi. Massa sekoitetaan tasaiseksi ja levitetään ohueksi levyksi leivinpaperoidulle uunipellille. Päälle rouhitaan hieman suolaa.

DSC_0016.jpg

Levyä paistetaan 150-asteisessa uunissa noin 60–70 minuuttia ensin alatasolla ja viimeiset kymmenisen minuuttia keskitasolla, jotta pinta saa kauniin värin ja siemenet paahtuneen maun. 

Näkkäriä kannattaa kokeilla noin tunnin paiston jälkeen, ja jos se tuntuu edelleen lötköltä, paistamista voi jatkaa matalan lämpötilan ansiosta huoletta niin kauan, että näkkäri on oikeasti rapeaa ja siitä voi sormin murentaa suupaloja irti. 

DSC_0020.jpg

Muutama palanen tätä eväsrasiaan työpöydän laatikkoon jemmaan, niin pahan päivän pelastus on taattu. Paitsi että tämä on niin hyvää, että se tulee yleensä syötyä jo hyvänä päivänä. Mutta onpahan hyvä päivä sitten vielä parempi :)