Minun kesääni kuuluu ehdottomasti Häkkilän tilalla järjestettävä tapahtuma Antiikkia ja löytöjä, jossa nimensä mukaisesti myydään antiikkia sekä käsitöitä, keräilyesineitä, leivonnaisia - ja tänä vuonna (en ainakaan muista aiemmilta vuosilta...) myös erilaisia elintarvikkeita, kuten hilloja, makeisia ja kastikkeita. Mukaani tarttui tervan makuista siirappia ja upeat Gustafsbergin lautaset, jotka saivat ympärilleen kesäisen salaatin.

IMG_2546.jpg

Sain maistaa tervasiirappia jo paikan päällä, ja kieltämättä ilman maistelumahdollisuutta tuote olisi varmaan jäänyt ostamatta. Siirappi on luonnollisesti makeaa, mutta siinä on voimakas tervan aromi ja yllättävän aidon tuntuinen savun maku ja tuoksu. Sekoitin siirappia kermaviilipohjaiseen kastikkeeseen, jossa on perusmakuina dijon-sinappia, kotimaista valkosipulia sekä suolaa ja mustapippuria.

IMG_2542.jpg

IMG_2543.jpg

Kastikkeen kruunaavat (oman penkistä <3) timjami, persilja ja rakuuna, joita saa käyttää säästelemättä! Kastike toimisi myös oivana dippinä esimerkiksi kukkakaalille tai muille tuoreille vihanneksille, mutta tällä kertaa se toimittaa salaatinkastikkeen virkaa.

Salaattipohjana on raikas kaali, jonka päällä on tuoretta kurkkua, tomaattia ja retiisiä. Raakoja aineksia annoksessa on lisäksi makea ja kauniinvärinen vesimeloni sekä raikas kevätsipuli. Hallumi-juusto ja puolikkaat persikat ovat käyneet pikaisesti grillissä saamassa tummanruskean ja rapsakan paistopinnan, ja kokonainen broileri on grillattu ylikypsäksi ja riivitty pulled porkin tapaan suikaleiksi salaatin päälle.

IMG_2545.jpg

Broileri ja hallumi tekevät salaatista erittäin ruokaisan, ja erityisesti voimakassuolainen hallumi kaipaa seuraukseen jotain makeaa, ja grillattu persikka on itselleni uusi mutta erittäin mieluisa tuttavuus erilaisten kuivattujen hedelmien sijaan! :) Ihanan makeaa ja mehevää!

IMG_2548.jpg

Kokonaisuuden täydentävät yrttinen, vienosti savulta maistuva kermaviilikastike sekä lasillinen helmeilevän kylmää valkoviiniä.

IMG_2544.jpg

Helteistä ja herkullista heinäkuun alkua! :)