Ulkona on pään jäädyttävä tuuli ja lunta tuiskuaa kinoksiksi, joten ei ihme jos pieni flunssanpoikanen yrittää iskeytyä kimppuun. Kävin kuitenkin heti järeisiin vastatoimiin ja keitin kesän mustaherukoista kiisseliä, jossa on vielä pieni muistutus menneestä joulusta - glögi-mustaherukkakiisseliä.

mustaherukkakiisseli2.jpg

3 dl mustaherukkamurskaa tai -sosetta

4 dl punaista glögiä

4 dl vettä

2-3 rkl sokeria

3 rkl perunajauhoja vesitilkkaan sekoitettuna.

Glögi ja vesi mitataan kattilaan mustaherukkasoseen ja sokerin kanssa ja kiisseli kiehautetaan. Jos käyttää kokonaisia marjoja, niiden on hyvä antaa kiehua ainakin 15 minuuttia, jotta ne pehmenevät ja rakenne rikkoutuu riittävästi. 

Kiisseli nostetaan pois liedeltä suurustamista varten. Keskenään sekoitetut perunajauhoja ja kylmä vesi kaadetaan kiisseliin ohuena nauha koko ajan sekoittaen, jotta siihen ei tule paakkuja. Kiisselin annetaan vielä kiehahtaa sen verran, että se pulpahtaa pari kertaa.

mustaherukkakiisseli.jpg

Kiisselin päälle kannattaa ripotella sokeria, jotta siihen ei muodostu "kuorta". 

Ihanaa ja taatusti C-vitaminoitua! Tällä jos ei flunssa taltu heti alkuunsa niin millä sitten; glögistä tulee kevyen mausteinen maku ja mustaherukka on todella voimakas ja hieman kirpeäkin, mitä sokeri toki tasoittaa. 

mustaherukkakiisseli3.jpg