IMG_2655.jpg

Suuria, paahtuneen ruskeita, siirapintuoksuisia ja rapsakoita kaurakeksejä. Ja vieläpä gluteenittomia ja laktoosittomia. 

Suklaa-kaurakeksit (20 isoa keksiä)

3 dl gluteenittomia kaurahiutaleita

1,5 dl gluteenittomia kaurajauhoja

1,5 dl muscovadosokeria

1 dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 tl kardemummaa

1tl vaniljasokeria

125 g voita

1 kananmuna.

Kaikki kuivat aineet sokeri mukaan lukien mitataan kulhoon ja sekoitetaan keskenään. Jääkaappikylmä voi lisätään joukkoon ja ainekset nypitään taikinaksi. Lopuksi joukkoon lisätään kananmuna ja sekoitetaan niin, että syntyy kiinteä taikinapallo. 

Taikina on melko pehmeää, mutta siitä muotoillaan jauhotetuin käsin paksuhko pötkö, jotka kääritään kelmuun ja laitetaan tunniksi jääkaappiin jähmettymään.

Pötköstä leikataan 20 tasakokoista kiekkoa, joita voi hieman muotoilla käsin pyöreämmäksi ja litteämmäksi. Minä käytin litistämiseen haarukkaa, josta jäi hauskat raidat keksien pintaan.

IMG_2654.jpg

Keksejä paistetaan 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Koska keksit ovat hyvin paksuja ja suuria, niiden kannattaa antaa jäähtyä pellillä täysin, ennen kuin niitä siirtää rasiaan. Ja nämä ovat niin maukkaita, että niitä voisi syödä aivan tällaisenaankin, mutta minä halusin dipata ne vielä suklaaseen. Sulatin 100 grammaa taloussuklaata mikrossa ja dippailin jokaisen keksin toisen pään suklaaseen.

Viljaisa kaura, paahteinen sokeri ja tumma suklaa ovat lyömätön yhdistelmä kahvipöydässä. Ja näitä herkkuja voi nauttia moni kahvinjuoja, joten hieman sirompina versioina näitä voisi tehdä myös kevään juhlien kahvipöytään.