Ulkona on pikkupakkanen ja reipas lumisade ja työmatkareippaillessa tuli hurjan kuuma. Nyt kun kehon lämpötila alkaa tasaantua, tuntuu hieman viileältä ja täytyy saada äkkiä jotakin lämmikettä. Laitoin villasukat jalkaan ja keitin ison mukillisen höyryävää, kanelista kaakaota.

DSC_0268.jpg

Kirja tosin meinaa olla niin koukuttava, etten malttaisi kirjoittaa tätä postausta tai edes lämmitellä välillä käsiä lämpimän kaakaomukin kyljissä, mutta onneksi kaakaon keittäminen on niin helppoa, ettei pitkiä reseptejä tarvita! Kahteen isoon mukilliseen tarvitaan:

6 dl kevytmaitoa

2 pss kaakaota

2 Fazerin joulusuklaamakeista

2 polkakeppiä

1 dl vispikermaa

1 mm kanelia

2 palaa tummaa suklaata.

Maito kuumennetaan kattilassa ja kun se miltei kiehuu, siihen vispataan kaakao. Minusta VanHouten-merkkinen kaakaojuomajauhe on kaikkein parasta, ja sen voi tarjoiluehdotuksesta poiketen tehdä aivan hyvin myös maitoon. Kun kaakao on sekoittunut maitoon, juoma kaadetaan mukeihin, joiden pohjalle on laitettu yksi joulusuklaamakeinen odottamaan. Suklaa sulaa ihanasti kuumaan kaakaoon ja antaa pienen piparkakkumaisen aromin :)

Kaakaon päälle tulee kermavaahtoa ja ripaus kanelia sekä suklaarouhetta. Piparmintulta maistuvan polkakepin voi katkaista kahtia, ja toisen pään antaa sulaa kaakaoon ja toisen pään jättää näkyviin vihjeeksi piparmintun mausta. 

DSC_0267.jpg

En muistanut, että kermavaahto maistuu kaakaossa näin hyvältä! Minttua, suklaata, kanelia ja aavistus piparkakkua – raajoihin alkaa palailla lämpö ja mielikin on tyytyväinen :)

DSC_0271.jpg

Mieli alkaa olla myös malttamaton, sillä huomenna vii-mein-kin saa avata joulukalenterin ensimmäisen luukun ja joulutunnelmointi alkaa ympäröidä minut yhä useammasta suunnasta.