20141023_195327-normal.jpg

Illan teehetkeä varten teki mieli jotain hyvää, ja koska olen täällä tilapäis"kotonani", hyvän täytyi syntyi niistä aineksista ja niillä välineillä, joita kaapista löytyy. Muffinsit ovat minulle sellainen leivonnainen, joita voi tehdä käytännössä aina, jos vain jääkaapissa on kananmunia ja rasvaa ja kaapissa jauhoja. Ja niitähän minulta löytyy.

Mutta sähkövatkainta ei löydy, joten otin vanhan kunnon vispilän käteen ja vispasin koko käsilihaksistoni voimalla kananmunat ja sokerin kuohkeahkoksi (-hko- sen vuoksi, että tavallisen kidesokerin ja käsin vatkaamisen yhtälöstä johtuen vaahto ei ole sieltä aivan kuohkeimmasta päästä).

20141023_182422-normal.jpg

Makumaailma ratkesi oikeastaan heti kuiva-ainekaappiini vilkaistessa: hunajaa minulla on aina, koska käytän sitä teehen ja maustamattoman jugurtin sekaan joka aamu. Siispä ainakin hunajaa. Nappasin kaapista myös pussillisen kuivattuja aprikooseja, joita toisinaan napostelen sellaisenaan välipalana tai pilkon myslin sekaan. Kuivattuja aprikooseja - check. Mutta en ollut vielä aivan tyytyväinen, joten kurottelin ylimmälle eli maustehyllylle, ja sieltä löytyi koko ratkaiseva palanen: jauhettua inkivääri!

20141023_182935-normal.jpg

Sekoitin muna-sokerivaahtoon vehnäjauhoa, johon ensin sekoitin leivinjauhetta, vaniljasokeria (nekin ovat kaappini perusvarustusta) ja jauhettua inkivääriä. Taikina tuntui liian paksulta ja kuivalta, joten lorautin sekaan aamiaisjugurttiani, joka on rasvatonta ja maustamatonta. Kulinaristi laittaisi tietenkin kreikkalaista tai turkkilaista herkkujugurttia ;) Lopuksi sulatin kattilassa (koska tässä keittiössä ei ole edes mikroa!) margariinia, johon sekoitin hunajan. Kaadoin jäähtyneen margariini-hunajaseoksen taikinaan ja sekoitin tasaiseksi ja edelleen melko jämäkäksi taikinaksi.

20141023_183350-normal.jpg

Silikoniset muffinsipeltini hoksasin jopa pakata muuttokuormaani, joten ripottelin taikinaan aprikoosinpalaset ja jaoin taikinan 12 muffinsisyvennykseen. Tämän uunin sielunelämä on minulle suuri mysteeri, joten laitoin lämmöksi 175 astetta ja istuin luukun vieressä koko paiston ajan. Noin 20 minuuttia paistumisessa loppujen lopuksi meni, mutta lämpötila olisi voinut olla aavistuksen korkeampikin, jotta paistoväri olisi hieman tummempi.

20141023_185727-normal.jpg

Irrottelin heti itselleni yhden muffinsin lautaselle jäähtymään ja laitoin teeveden kiehumaan. Reilulla lusikallisella hunajaa maustettua sitruunateetä ja inkivääri-hunaja-aprikoosimuffinsi, nam :)

20141023_195418-normal.jpg

Muffinsiin tuli yllättävän kuohkea rakenne, ja aprikoosin palaset tuovat mukavaa suutuntumaa. Tässä käyttämieni summamutikkaisten mittojen perusteella kirjattu resepti:

2 kananmunaa

2 dl sokeria

4 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

1 tl jauhettua inkivääriä

loraus (0,5-1 dl) maustamatonta jugurttia

150 grammaa margariinia

1 dl (juoksevaa) hunajaa

kourallinen kuivattuja aprikooseja