Iltavuoroissa on se kiva puoli, että aamupäivät jää käytettäväksi kaikkeen kivaan. Niinkuin brunssiherkkujen leipomiseen. Mikään yltiömakea ei tänä aamuna houkutellut, joten tein raikkaita mustikkamuffinseja:

3 munaa ja

1,5 desiä sokeria vatkataan vaahdoksi.

4 desiä vehnäjauhoa,

1 teelusikka leivinjauhetta,

150 grammaa sulaa margariinia ja

0,75 desiä maustamatonta luonnonjugurttia sekoitetaan vuorotellen muna-sokerivaahtoon kaikkea turhaa vatkaamista välttäen.

Pelkkiä mustikkamuffinseja tehtäessä tässä vaiheessa joukkoon hulautettaisiin noin 2 desiä mustikoita. Meidän taloudessa on kuitenkin yksi antimarjansyöjä, joten otin erilleen pienen osan taikinasta ja sekoitin siihen 50 grammaa suklaarouhetta. Loppuun taikinaan laitoin pari desiä mustikoita, koska haluan, että sattumia ei tarvitse muffinseista etsiä!

Kaikki muffinsit paistuvat sulassa sovussa samassa "eriyttämisvuoassa", eikä ole pelkoa, että kamalat, inhoittavat mustikat edes hipoisivat suklaamuffinseja ;)

IMG_0639-normal.jpg

20 minuuttia 200 asteessa teki terää, ja jopa paljon painavia marjoja sisältävät muffinsit kypsyivät kauniisti ilman, että kaikki marjat painuisivat pohjalle.

IMG_0645-normal.jpg

IMG_0648-normal.jpg

Suklaaversiot jäävät odottamaan omaa syöjäänsä, mutta mustikkaiset pääsivät heti makutestiin.

IMG_0652-normal.jpg

Aamuaurinko, kesätuuli ja marjaisan raikkaat muffinsit. Voisi sitä huonomminkin aamunsa aloittaa :)