En voi kuin ihmetellä ruotsalaisten taitoa olla niin mahdottoman hyviä (lue: parempia kuin suomalaiset) joka asiassa! Minulla on pitkään ollut suunnitelmassa testata ruotsalaista kladdkakaa, joka on hieman mutakakun tapainen suklaakakku mutta joka valmistetaan kaakaojauhosta. Pelkäsin kuitenkin, että se olisi parempaa kuin tähän asti rakastamani mutakakku (http://reseptinjahellanvalista.vuodatus.net/lue/2015/02/mutakakku-sulaa-ihanuutta), ja niinhän se onkin! Eikä siinä ole edes suklaata! Can't believe it!

DSC_0148.jpg

Ohje on tosi helppo, mikä ei ainakaan vähennä herkun houkuttelevuutta. Tarvitaan

 

150 g margariinia

1 dl tummaa kaakaojauhetta

3 dl sirosokeria

1 tl vaniljasokeria

2 kananmunaa

2 dl vehnäjauhoa.

Margariini sulatetaan teräskattilassa, ja samassa kattilassa sulaan rasvaan sekoitetaan kaakaojauhe sekä sokeri ja vaniljasokeri. Sirosokeri liukenee nopeasti lämpimään rasvaan, mutta toki tavallista taloussokeriakin voi käyttää. Sen jälkeen massaan lisätään kananmunat yksitellen ja koko ajan voimakkaasti vatkaten. Lopuksi sekoitetaan puuhaarukalla tai muulla vastaavalla vehnäjauhot taikinaan. 

Minä meinasin tässä vaiheessa syödä koko taikinan, koska se oli niin syntisen hyvää! <3 Jos kuitenkin haluaa paistaa kakun, se ei vie pidempään kuin 20 minuuttia 175 asteessa uunin alimmalla tasolla.

polarmunakello.jpg

Jouduin hieman hymähtelemään itselleni, kun tajusin, että käytän teknistä Polarin sykemittariani "munakellona" enemmän kuin treenieni seuraamiseen. Mutta hyötykäyttöähän tämäkin on...? :)

DSC_0141.jpg

Kakun kannattaa antaa jäähtyä vuoassaan huoneenlämpöiseksi, koska se on kuumana keskeltä hyvin löysää. Lämmin kakku maistuu taivaalliselta jäätelön kanssa, mutta minä nautin oman palaseni tällä kertaa creme fraichen ja mansikoiden kera. Njam!

DSC_0146.jpg

Taidan ehkä joutua ottamaan toisen palan...