DSC_0341.jpg

Vaikka aamulla oli jo niin kolakkaa, että täytyi pukea pitkät kalsarit, ja tuuli tuiversi koleasti, oli ihana lähteä samoilemaan vapaapäivän ratoksi omien kotikontujen metsään etsimään sieniä. Ja niitähän löytyi! Sienikausi alkaa varmasti vedellä viimeisiä henkosiaan tämän syksyn osalta, mutta vielä korit ja sankot täyttivät äyräitään myöten suppilovahveroista ja kantarelleista. 

Tähän sivustolle ei näemmä pysty suoraan lisäämään videoita (ainakaan minä en osaa?), mutta alla on linkki Instagramiini, jossa saa ilomielin muutenkin seurata leipomuksiani ja muutakin arkeani. Suoraan linkki vie kuitenkin videoon, joka on kuvattu tämän päivän retkeltä; kullankeltaisia kantarelleja on joka puolella, mihin tahansa päätään kääntää!

https://www.instagram.com/p/BLTL9gmD-2W/?taken-by=iidamarenki

DSC_0339.jpg

Ja kuinka suuria ja terhakoita ne ovatkaan!

DSC_0340.jpg

Uskomatonta, että ensimmäiset kantarellit poimittiin tänä kesänä näilläkin leveysasteilla jo kesäkuussa, ja nyt on lokakuun kahdeksas päivä ja kantarellit sitkeästi puskevat edelleen maasta. Suppilovahveroita sen sijaan on normaalimpi löytää tähän aikaan vuodesta, koska onhan sienen englanninkielinen nimi winter mushroom eli talviherkkusieni ja Amerikassa (tietenkin lumettomissa osissa) suppiksia poimitaan juuri talvisaikaan. En olisi kuitenkaan uskonut, että niitä löytyy niin pilvin pimein...

DSC_0338.jpg

Minne tahansa korini asetin, käteni ulottuvilla oli useita ryppäitä terhakoita, kosteita suppilovahveroita. Toki tähän aikaan osa on jo homehtunut tai vastavuoroisesti kuivunut pystyyn, mutta silti sankot ja korit täyttyivät hämmästyttävällä tahdilla.

Loppujen lopuksi siivottuja, höyrytettyjä suppilovahveroita kertyi puolitoista (!) litraa ja kantarellejakin puoli litraa. Paistinpannulla höyryävät kantarellit muistuttavat minua kovasti blogini alkuajoista, ja kansikuva onkin otettu samanlaisesta tilanteesta kolme vuotta sitten :)

DSC_0343.jpg

Uusia sienireseptejä on kertynyt repertoaariini useita sitten bloggaamisen aloittamisen, mutta tämä mahtava sienisaalis ja tietyllä tavalla "paluu" blogini alkujuurille houkuttelisi kokeilemaan jotain aivan uutta. Onko sinulla jotakin kerrassaan herkullista sienireseptiä, jota voisin kokeilla? Olisin valtavan iloinen, jos jakaisit sen kanssani vaikka tämän postauksen kommenttina tai Instagramissani (iidamarenki) joko kommenttina tai suoraviestinä :)