Mansikoiden säilöntäaika on parhaimmillaan, joten punaisista herkuista täytyy nauttia tämän lyhyen hetken ajan kaikissa mahdollisissa muodoissa. Tänään arki-iltana haluaa päästä helpolla, joten paistoin pikaisen mantelikakun, joka maistuu mainiolta mansikoiden ja vaniljajäätelön kanssa.
Vatkasin toisessa kulhossa 3 munaa ja 2,5 desiä sokeria ja toisessa 50 grammaa huoneenlämpöistä voita, 3 desiä mantelijauhoja ja ripauksen leivinjauhetta. Lopuksi sekoitin muna-sokerivaahdon voi-manteliseoksen joukkoon ja kaadoin taikinaan pari pisaraa karvasmanteliaromia.
Puolen tunnin kuluttua 175-asteisesta uunista tuli ulos ruskea, pinnasta rapea ja sisältä hieman tahmean tuntuinen kakku. Tahmeutta ei kannata säikähtää, kakku on kyllä kypsä, mutta mantelijauhe jättää sen rakenteen hieman raakakakkumaiseksi.
Irrotin hieman jäähtyneen kakun vuoasta ja pääsin itse asiaan eli nautiskelemaan :)
Kunnon pala edelleen aavistuksen lämmintä mantelikakkua, kakun kupeessa vaniljajäätelöä ja päällä tuoreita, makeita mansikoita.
Millaisia mansikkaherkkuja juuri sinä suosittelisit sesongin punaisista aarteista tehtäväksi? :)
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.