Ihania, kotimaisia lakkoja saa nyt, mutta koska aurinko on kesällä näyttäytynyt kovin säästeliäästi, lakat eivät ole niin makeita ja maukkaita kuin parhaina vuosina. Yhdessä sitruunan kanssa niistä saa kuitenkin herkullisen ja raikkaan lakka-sitruunanakedcaken.

IMG_1782.jpg

Lakka-sitruunakakku

Pohja:

4 munaa

1,5 dl sirosokeria

1 dl vehnäjauhoja

0,75 dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

2 tl raastettua sitruunan kuorta

Täyte:

tuoreita lakkoja

250 g vaniljatuorejuustoa

2 dl flora vispiä tai kermaa

1 tl vaniljasokeria

noin 1 rkl tomusokeria

Pohja on vaalea kääretorttupohja, ja sitä paistetaan 225-asteisessa uunissa noin 7-10 minuuttia, jotta pinta on kauniin ruskea ja reunat irtoavat helposti leivinpaperista.

Jäähtynyt pohja puolitetaan, ja toisen puolikkaan päälle tulee sokeroituja lakkoja kaikkine mehuineen, jotta pohjaa ei tarvitse erikseen kostuttaa. Lakkojen päälle tulee puolet kerma-tuorejuustoseoksesta, jota sitäkin voisi halutessaan maustaa sitruunan kuorella tai mehulla.

IMG_1778.jpg

Toinen puoli pohjasta nostetaan seoksen päälle. Pinta kuorrutetaan lopulla kerma-tuorejuustoseoksella, ja pinnalle ripotellaan lakkoja ja raastettua sitruunankuorta koristeeksi.

IMG_1783.jpg

Reunat saavat naked caken eli niin sanotun paljaan kakun tapaan kuorruttamatta, jotta erilaiset kerrokset näkyvät jo ennen kakun leikkaamista. Helppoa, huoletonta ja herkullista. Ja hillaista.