Ihminen viettää töissä noin kolmasosan valveillaoloajastaan, mikä tarkoittaa viikoittain noin neljääkymmentä ja vuosittain jopa tuhattayhdeksääsataa tuntia. Se on paljon se, joten on merkityksellistä, millainen ilmapiiri työpaikalla on ja millaisten ihmisten kanssa työtä tekee. Työtovereitaan - niin, kieleen on vakiintunut nimenomaan sana työtoveri, ei esimerkiksi työystävä - ei voi (yleensä) valita, mutta heidän kanssaan täytyy tulla toimeen. Minun täytyy sanoa, että vaikka jokaisella työpaikalla on hankaluutensa, saan tehdä töitä todella mahtavien tyyppien kanssa. Siksi halusin ilahduttaa työkavereitani ystävänpäivän kynnyksellä suloisilla vaniljakuppikakuilla.

DSC_0374.jpg

Taikina on hyvin perus muffinsitaikina, jossa vaahdotetaan voi ja sokeri, lisätään munat ja lopuksi kuivat aineet ja neste vuorotellen. Mausteena on tämän hetken suurin ihastukseni vanilja, joka maistuu ihanalta niin teessä, jäätelössä kuin leivonnaisissa.

1 dl huoneenlämpöistä margariinia

1,8 dl sirosokeria + ripaus vaniljasokeria

1 kananmuna + 1 valkuainen

3 dl vehnäjauhoja

1,5 tl leivinjauhetta

ripaus suolaa

2 tl vanilja-aromia

1,2 dl rasvatonta maitoa.

Löysin ystävänpäiväteemaan täydellisiä paperivuokia...

DSC_0366.jpg

Tästä annoksesta tulee 16 pientä muffinsia, joita paistoin paperivuoissa 180 asteessa hieman yli 15 minuuttia. En halunnut pinnan saavan kovin paljon väriä, vaan paistoin vain juuri sen verran, että muffinsit ovat kypsiä läpikotaisin.

yst%C3%A4v%C3%A4np%C3%A4iv%C3%A416_2.jpg

Kun muffinsit ovat täysin jäähtyneet, ne voi kuorruttaa. Tein kuorrutteeksi vaaleanpunaisen voikreemin, jossa maistuu leivonnaisen tapaan vanilja.

3,5 dl (noin 330 g) huoneenlämpöistä voita

8,5 dl tomusokeria

2 tl vanilja-aromia

ripaus suolaa

punaista pastaväriä

+ sokerihelmiä koristeluun.

Kuorrutteen ainesosat kuulostavat aika hurjilta (mikä määrä voita!), mutta kun määrän jakaa kuudellatoista, se on jo paljon inhimillisempi :) Pehmeää voita kannattaa ensin vatkata sähkövatkaimella sellaisenaan pari minuuttia, jotta siitä tulee vaaleaa ja ilmavaa ja hieman vaahtomaista. Sen jälkeen vatkaustehoa kannattaa pienentää ja tomusokeri lisätä parissa erässä. Kun kaikki sokeri on sekoittunut voihin, seosta vatkataan vielä toiset pari minuuttia, jotta siihen ei jää yhtään karheutta.

Kun kuorrutus kirjaimellisesti sulaa suussa, siihen lisätään vanilja, suolaripaus sekä väri. Suolaa kannattaa laittaa, vaikka voi on suolattua, koska muutoin kuorrute on yltiöpäisen makeaa. Värin intensiivisyyttä voi luonnollisesti säädellä värin määrällä, joten on hyvä aloittaa aivan teelusikan kärjellisellä ja halutessaan sekoittamisen jälkeen lisätä.

Minä halusin hennon possunpunaista, joten laitoin väriä vain aavistuksen. Käytin keskikokoista tähtityllaa pursotukseen ja testailin erilaisia tapoja ensin lautaselle. Jostain syystä suloiset, pinkit kiehkurat saavat väkisin hymyn huulilleni. Voihan söpöilyn multihuipentuma!

DSC_0383.jpg

Treenailut ja sikseen ja tositoimiin. Yksi muffinsi kerrallaan käsittelyyn, pursottimen kärki keskelle muffinsia ja siitä suurenevaa spiraalia pursottamaan kunnes koko pinta on peitossa. Sen jälkeen välillä pursottamista keskeyttämättä seuraava kierros ylöspäin ja vielä huipulle pieni pyöräytys.

DSC_0376.jpg

Muutamia valkoisia sokerihelmiä vielä koristeeksi ja ystävänpäivään sopiva söpöys on taatusti saavutettu.

DSC_0375.jpg

Herkullista ja ihanaa ystävänpäivää kaikille 14.2.!  <3 Tänään on vielä loistavasti aikaa leipoa läheisillesi taatusti ilahduttava muistaminen :)