Ajattelin aloittaa tämän postauksen niin, että ihmisen on tunnetusti hyvä syödä erilaisia kasviksia, hedelmiä ja marjoja puoli kiloa päivässä ja että niinhän minä teen, oikein mielelläni ja ollenkaan vastustelematta. Mutta jo tekstin otsikko saattaa kuitenkin paljastaa, että jokin ketunhäntä tässä on kainalossa, ja niinhän tässä on. Nimittäin suklaa, johon dippaamalla jo itsessään herkulliset hedelmät maistuvat vielä paremmilta! 

Hemmottelin makuaistejamme appelsiinilla, hunajamelonilla, tuoreella ananaksella, banaanilla sekä kuivatuilla mansikoilla, jotka saivat halutessaan käydä maitosuklaakylvyssä. 

fondue.jpg

Appelsiinin ja suklaan yhdistelmää testailin jo appelsiini-suklaapikkuleipiä tehdessä, ja se onkin ehdoton lempparini. Kuin Fazerina-suklaata mutta vielä parempaa ja aidon appelsiinin makuista :)

fondue2.jpg

Kovin ylikypsä meloni ei sopine tähän kovin hyvin, koska se ei pysyisi haarukassa, mutta sopivan napakkarakenteisena se on tässä aivan elementissään. Päärynä, persimoni ja monet kuivatut hedelmät sopisivat tähän varmasti, ja kesällä käyttäisin tietenkin suuria, tuoreita mansikoita. Myös vaahtokarkit ja lakritsit sopivat dippailuun herkullisesti ;)

Puhun "dippailusta", koska varsinaista suklaafonduetahan tämä ei ole. Oikeaan suklaafondueen tulee sulan suklaan lisäksi yleensä kermaa, hieman voita sekä maun mukaan esimerkiksi viskiä tai konjakkia mausteeksi. Tämä on silkkaa suklaata, joten se on vähän kuin dippikastike hedelmille. Minulla on olemassa kaunis fonduepata, jonka olen saanut lahjaksi, mutta se on muun omaisuuteni kanssa yhdessä lukuisista muuttolaatikoista odottamassa aikaa, kun löydän pysyvän kodin...

Mutta fonduepataa tai ei, suklaa on aina suklaata ja maistuu, noh, syntisen hyvältä! Jostain kumman syystä sulattaminen vielä voimistaa suklaan omaa makua ja tekee siitä entistä parempaa, mikäli se vain on mahdollista.

DSC_0343.jpg 

Syntisen suklaista sunnuntaipäivää kaikille! ;)