Muuttaminen on kyllä kovvoo hommoo. Varsinkin väliaikainen muuttaminen, kun jo lähtiessään tietää, ettei juuri edes ehdi asettua aloilleen, kun taas jo täytyy pakata ja lähteä. Mutta muuttoapu on kuitenkin aina enemmän kuin tervetullutta, ja tällä(kin) kertaa iskä ja äiti pelastivat lapsensa elämän ja toivat muuttokuormani. Siispä täytyi olla jotain pientä kaffen kanssa tarjottavaa :)

Tein puolikkaan annoksen omenakakkua, jonka ohje löytyy aiemmasta postauksestani eli täältä http://reseptinjahellanvalista.vuodatus.net/lue/2014/09/herkkua-omenapuun-oksalta. Tein kakun pyöreään, korkeareunaiseen piirakkavuokaan ja ladoin omenaa yhden kerroksen taikinan sisälle ja toisen kakun päälle. Näin sain ainakin omasta mielestäni kauniin, ruusua muistuttavan kuvion kakun pintaan.

IMG_0979-normal.jpg

Sesongin omppujen lisäksi kaapista löytyi fazerin sinisen jämät, maapähkinävoipurkin pohja ja kourallinen suolattuja maapähkinöitä, joten sovelsin niistä maapähkinävoi-suklaamuffinseja...

Taikinan pohjan tein vatkaamalla:

150 g margariinia,

100 g maapähkinävoita,

1 dl fariinisokeria ja

0,5 dl sirosokeria keskenään.

 

Lisäsin vaahtoon

2 kananmunaa voimakkaasti vatkaten,

ja sekoitin joukkoon

2,5 dl vehnäjauhoja,

1 tl leivinjauhetta ja

1 dl maitoa notkistukseksi.

 

Lopuksi sekoitin taikinaan hieman kaulimella murskattuja maapähkinöitä ja ladoin noin puolet taikinasta muffinsivuokiin. Painoin jokaiseen muffinsiin puolikkaan palan fazerin sinistä... Kiva, suklainen yllätys odottaa syöjäänsä ;)

IMG_0972-normal.jpg

Lopulla taikinalla peitin suklaapalat ja laitoin muffinsit uuniin.

IMG_0973-normal.jpg

Annoin niiden paistui 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, eivätkä muffinsit silti saaneet kovin voimakkaan ruskeaa paistoväriä. En kuitenkaan missään nimessä halunnut sisuksen menevän kuivaksi, joten tällä kertaa muffinsit ovat melko vaaleanruskeita.

IMG_0976-normal.jpg

Maapähkinävoi antaa muffinsille ihanan suloisen rakenteen, ja suolaiset pähkinät maistuvat taivaallisilta makean suklaasydämen kanssa! Kyllä muuttamisessa on siis omat hyvätkin puolensa... :)