Äitienpäivä on jo aivan oven takana, ja tämä helatorstain iltapäiväteen keväinen ja pirtsakka mango-limekuivakakku voisi toimia mainiosti myös äitienpäiväkahveilla. Kakku maistuu raikkaalta limeltä ja saa mehukkuutta ja makeutta auringonkeltaisesta mangosta.

DSC_0078.jpg

Mango-limekakku

200 g margariinia

3 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

4 kananmunaa

1 limen raastettu kuori

150 g säilykemangoa

4 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

+ rasvaa ja korppujauhoja vuoan voiteluun.

Ensin raastetaan limen kuori ja pilkotaan säilykemango valmiiksi. Tuore mangokin käy ihan takuulla, jos juuri sopivan kysä sattuu kotona odottamaan!

Pehmeä margariini ja sokerit - tavallinen ja vanilja - vatkataan vaaleaksi vaahdoksi, johon vatkataan yksi kerrallaan kananmunat. Toisen ja kolmannen munan vatkaamisen jälkeen kannattaa vatkata taikinaan osa vehnäjauhoista, jotta taikina ei juoksetu. Esimerkiksi puoli desiä - kolmas kananmuna - puoli desiä - neljäs kananmuna on hyvä määrä. Kun kananmunat on vatkattu taikinaan, vaihdetaan sähkövatkain nuolijaan ja käännellään ensin joukkoon limen kuori ja mangokuutiot. Lopuksi sekoitetaan loput vehnäjauhot sekä leivinjauhe.

Minä paistoin kakun 1,2-litraisessa vuoassa, jolla sain pienen mutta korkean kakun. 1,5-litrainenkin torvivuoka sopii hyvin, koska silloin ei tarvitse pelätä, että kakku tulisi yli laidan uunissa. Paistoaika 175-asteisen uunin alatasolla on noin 55 minuuttia.

Kakku kumotaan lämpimänä (heti kun sormet ei pala vuokaan), mutta kuorrutteen voi laittaa vasta, kun kakku on täysin jäähtynyt. 

Limekuorrute

0,5 dl tomusokeria

noin 1/3 limen mehu

+ kuoriraastetta pinnalle.

Tomusokerin joukkoon puristetaan sen verran limemehua, että aineksista syntyy notkea tahna, jonka voi lusikalla tai pursotinpussista kaataa kakun pinnalle. Kuorrutteen päälle voi ripotella vielä kauniin vaaleanvihreää ja ihanan parfyymisen tuoksuista limen kuorta.

DSC_0081-2.jpg

Muutama pala vielä mangoa kakun ympärille, jotta jo ulkoapäin tietää, mitä kakku pitää sisällään. Sitten vain nautiskelemaan!

DSC_0080.jpg

DSC_0083.jpg

Makoisaa ja aurinkoista helatorstaita!