Kun työviikko päättyi perjantaina, pakkasimme murtsikat ja lasketteluvälineet autoon ja hurautimme noin 750 kilometriä pohjoiseen lumen ja pakkasen äärelle. Ja täällä sitä nyt ollaan; tunturin kupeessa kuukkelien ympäröimänä! 

Asumme ihanassa puumökissä, jossa on kaikkea mitä hiihtolomailija kaivata saattaa. Ruoanlaitto saa olla lomalla mutkatonta, mutta ruoan täytyy tietenkin silti olla hyvää, koska se on iso osa hyvää lomaa. Niinpä toimme joitakin ruoka-aineita jo kotoa, ja esimerkiksi kikhernepasta tarvitsee rinnalleen vain maukkaan tomaattikastikkeen ja Italiasta viime syksynä ostettu tryffelirisotto valmistui sukkelasti maukkaaksi päivälliseksi, kun mukaan lisäsi hieman kotimaisia sieniä.

DSC_0046.jpg

Toin siis viime syksynä Italian reissultani tryffelirisoton kuiva-ainekset, joihin tarvitsee lisätä vain nesteet. Pakkaus painaa 300 grammaa, ja siinä on risottoriisin lisäksi (italian kielen taitoni mukaan...) tryffeliä sekä muutamia mausteita. Niinpä kuumensin pannussa öljyä, kuullotin siinä hieman sipulia, lisäsin risottopakkauksen sisällön ja sekoittelin pienen hetken sipuleiden kanssa, lorautin pannulle desin verran punaviiniä, annoin haihtua, lisäsin kourallisen suppilovahveroita ja aloin lisätä kauhallinen kerrallaan kanalientä. 18 minuutissa syntyi voimakkaasti tryffeliltä maistuva, kermaisen täyteläinen risotto! 

Koska risotossa itsessään ei ole mitään juustoa, annoksen päällä on hieman raastettua juustoa, jonka jokainen voi itse halutessaan sekoittaa risoton joukkoon. Lisäksi maistelimme hiilisiikaa, joka osoittautui hyvänmakuiseksi ja taas perin erilaiseksi kalaksi kuin esimerkiksi graavi- tai savusiika.

DSC_0047.jpg

Täyttävän ruoan jälkeen ei vatsaan jäänyt tilaa jälkiruoalle, mutta koska makean ystäviä olemme, iltapalaksi täytyi saada jotain makeaa. Niinpä teimme köyhiä ritareita pullista, joita leivoin ja pakastin ennen reissua tänne mukaan otettavaksi.

Puoliksi halkaistut pullat kastetaan sokerilla ja vaniljasokerilla kevyesti makeutetussa munamaidossa ja paistetaan voissa kullanruskeaksi kummaltakin puolelta. 

DSC_0052.jpg

Minä nautin ritarini mansikkahillon ja hedelmäsalaatin kanssa, mutta myös Nutella teki oikein hyvin kauppansa. Mahdottoman herkullinen ja jotenkin mökkielämään sopivan helppo ja kotoisa tapa hyödyntää hieman kuivahtaneet tai muutoin syömättä jäävät pullat!

DSC_0053.jpg

Nyt jaksaa taas lähteä ladulle, kun on illalla syönyt itsensä kylläiseksi ja tyytyväiseksi. Ja voi jumpe, että täällä onkin hyvä hiihtäjän hiihdellä – aurinko paistaa ja latu-urat ovat kuin junan kiskot!