Tein viime vuonna huhtikuun yhdeksäs päivä flunssankarkotuskeittoa (http://reseptinjahellanvalista.vuodatus.net/lue/2014/04/flunssankarkotuskeittoa), ja sen teho säilyi näköjään tähän päivään saakka. Nyt nimittäin iski nuhakuumeflunssatauti (eihän siitä kukaan nauti ja silleen, #joulupukkijanoitarumpu), jota vastaan täytyy tietenkin lähteä taistelemaan kaikin mahdollisin keinoin. 

Villasukat, sopivan kolonen viltin alla sohvan nurkassa ja kuppitolkulla teetä on jo otettu käyttöön, mutta ajattelin lisätä arsenaaliin vielä uuden mielikkini, inkiväärin.

Kuorin ja pilkoin kestolasiseen kulhoon noin kolmen sentin palan inkivääriä, lisäsin joukkoon puolikkaan (hyvin pestyn!) sitruunan kuoren suikaleina sekä ruokalusikallisen hunajaa.

DSC_0124.jpg

Päälle kaadoin puolisen litraa kiehuvaa vettä, sekoitin hyvin ja laitoin kulhon päälle kelmun, jotta juoma saa tekeytyä.

DSC_0126.jpg

Annoin juoman tekeytyä hieman alle vartin, minkä jälkeen makua alkoi olla mukavasti ja juoma juuri sopivan juontilämpöistä.

inkiv%C3%A4%C3%A4rijuoma.jpg

Sitten vain juoma mukiin, nenäliinat käden ulottuville ja viltin alle parantumaan. Inkivääri maistuu hyvältä, ja sen jälkipotkun maistaa jopa "duggoisena". Lisäksi uskon vahvasti, että sitruuna, hunaja ja inkivääri yhdessä parantavat kädenkäänteissä :)