Tällaiseen tuiskuiseen tiistaipäivään sopii mitä mainioimmin lämmittävä keitto. Jos näin kauniista raaka-aineista ei tule hyvää ruokaa, ei sitten mistään!

20140318_161919%5B1%5D-normal.jpg

Harmi, ettei kuva välitä värien kontrasteja yhtä voimakkaina kuin miltä ne silmällä näyttivät. Bataatti oli upeaa vaaleaa korallia, porkkana kirkuvan oranssia ja punasipulista suorastaan tihkua violettia nestettä leikattaessa... En kuitenkaan halunnut rouskutella juureksia raakana, vaan keitin niistä pehmoisen ja aurinkoisen keiton. Seuraava kuva liittyy keskeisesti keiton makumaailmaan, mutta se näyttää enemmänkin kuva-arvoitukselta...

20140318_164336%5B1%5D-normal.jpg

Heh, kuvassa on siis puolitoista muskottipähkinää raastinraudalla. Raastoin keittoon ehkä noin 1/4 muskottipähkinän, ja uskomatonta miten niin pieni määrä tuollaista kiven näköistä möhkälettä voi maistua ja varsinkin tuoksua (!) niin hyvältä! Maku on siis varsin voimakas, joten ei pidä liioitella, jotta koko keitto ei ala maistua pelkältä muskotilta, ellei sitten pidä siitä niin paljon, että haluaa koko keiton maistuvan vaan sille... Minä halusin, että keiton juurekset ovat makuina pääroolissa, joten maustoin lisäksi keiton vain ripauksella sitruunankuorta ja lorauksella sitruunanmehua. Sitten vain sauvasekoittimella surrurrur ja tadaa - aurinko on laskeutunut lautaselle!

20140318_165824%5B1%5D-normal.jpg