"Mansikoita mainioita, hilloa ja hunajaa..." kuuluu lastenloru eräästä nallekarhuista kertovasta kirjasta, jota minulle lapsena luettiin ja josta muistan katkelmia edelleen. Säe tuli mieleeni mansikka-jugurttikakkua tehdessä, koska kakkuun tulee kaikkia edellä mainittuja raaka-aineita. Mahtaisivat Kalle- ja Ralle-nallet pitää tästä...

mansikka-jukurttikakku.jpg

Hyydytettävän kakun pohja tehdään (jo minulle perinteiseen tapaan) kaurakeksimurusta ja sulatetusta voista. Tein yhden pienen kakun sekä 12 annoskakkua, jotka tein muffinipeltiin.

DSC_0346.jpg

Pohjan päälle tulee "mansikoita mainioita" eli tuoreita, ihanan makoisia mansikoita.

DSC_0348.jpg

Viimeiseksi päälle tulee kermaisen jugurttinen vaahto, johon tulee bulgarianjugurttia, hunajaa, mansikkahilloa, hieman sokeria, kermavaahtoa ja liivatetta.

Kerma vatkataan yhdessä kulhossa kepeäksi vaahdoksi, ja toisessa kulhossa sekoitetaan bulgarianjugurtti, hunaja, mansikkahillo ja maun mukaan hieman sokeria keskenään. Jugurttimassaan kaadetaan liivatelehdet, jotka minä liotin sitruunamehuun mutta jotka voisi yhtä lailla liuottaa vaikka mansikkamehuun. Lopuksi kermavaahto käännellään varovasti jugurttimassan sekaan.

DSC_0351.jpg

Annoksesta tulee juuri parahultaisesti pellillinen pikkukakkuja ja yksi hieman isompi kakku.

DSC_0353.jpg

Viljaisa pohja, tuoreet mansikat ja raikkaan jugurttinen päällinen, njam! Myös hunaja maistuu selvästi, mutta silti kakku ei ole ollenkaan liian makea, koska sokeria siinä ei ole juuri lainkaan :)

DSC_0362.jpg

Tässä vielä resepti:

Pohja:

175 g kaurakeksejä

40 g sulaa voita

Täyte:

tuoreita mansikoita

2 prk bulgarianjugurttia

2 dl vispikermaa

2 rkl hunajaa

1 rkl mansikkahilloa

1 rkl tomusokeria

7 liivatelehteä

2 rkl sitruunamehua (liivatteita varten).

DSC_0361.jpg