Postasin toissa viikonloppuna pienen pienestä kokeilutäytekakustani, jolloin tein samasta sokerikakkutaikinasta leipävuokaan toisen kakun. En silloin paneutunut tarkemmin sen kakun kohtaloon, mutta nyt sille voisi olla sopiva hetki. En siis pulahtele punssiin keskellä työviikkoa, vaan tämä herkku on viikonlopulta ;)

Halusin jälkiruokaa, jossa olisi sokerikakkua, ja pakkasessa sattui olemaan vaniljajäätelöä, joten lähdin kehittelemään niille kaveria. Pilkoin yhden mehukkaan appelsiinin, kumosin joulukakusta ylijääneet säilykekirsikat ja pilkoin kourallisen kuivattuja aprikooseja kattilaan. Puristin päälle yhden klementiinin mehun ja laitoin koko hässäkän liedelle lämpenemään.

IMG_1339.jpg

Annoin hedelmien pehmetä miedolla lämmöllä hetken aikaa, nostin kattilan pois liedeltä ja kaadoin sekaan neljä senttiä punssia. Sen jälkeen hedelmät saivat hautua kannen alla herkulliselta tuoksuvassa liemessään :)

Kokosin lautaselle annoksen sokerikakusta, jäätelöstä ja sopivasti pehmenneistä hedelmistä - sekä tietenkin runsaalla kädellä annostellusta sitrus-punssiliemestä!

IMG_1342.jpg

Liemi imeytyy ihanasti höttöiseen kakkuun, ja edelleen lämpimänä se pehmentää jäätelön taivaalliseksi lusikoitavaksi yhdessä hedelmien kanssa. Voisi sitä huonomminkin ateriansa päättää!