Harvoin sattuu kysyntä ja tarjonta niin kohdalleen, että jouluksi menisi pakkasesta kaikki torttutaikinalevyt ja luumuhillopurkki juuri sopivasti tyhjentyisi eikä uutta tulisi hankittua... Yleensä pakkaseen jää nököttämään muutama hassu levy, ja hilloa on joku hassu purkin pohjallinen. Tänä vuonna minulle jäi levyjä melkein täysi paketillinen, ja erinäisiä marmeladien ja hillojen jämiä on jääkaapissa useampikin purkillinen. Siispä tein hillotäytteisiä, superhelppoja kampaviinereitä.

DSC_0134.jpg

Puolitin sulaneet taikinalevyt ja kaulitsin niitä suorakulman muotoon ja ohuemmiksi. Suorakulmion keskelle levitin hilloa - osaan luumumarmeladia, osaan kotitekoista omenahilloa ja osaan sitruunatahnaa - ja taitoin levyn pitkittäissuunnassa kahtia. Kostetuilla sormilla kiinnitin kaikki kolme sivua huolella ja ainoaan ehjään sivuun viilsin veitsellä kolme viiltoa. Sitten vain "kammat" pellille, voitelu ja raesokeria päälle. Tai minä laitoin kyllä marianne crushia, kun sitä sattui olemaan kaapissa, mutta raesokeri ajaisi saman asian ilman minttusuklaan makua. 225 astetta ja noin 20 minuuttia.

DSC_0142.jpg

Raaka-aineet ovat aivan samat kuin tähtitortuissa, mutta maku on silti jostain kumman syystä ihan erilainen. Hassua, ehkä joulussa on jotain taikaa, joka yltää myös torttutaikinaan... :)

DSC_0147.jpg