No koska kuivatan sillä pastaa. Luonnollisesti.
Tänään on pastapäivä, ja koska veljeni on intoutunut kokeilemaan kasvissyöjänä elämistä, pastan kanssa on tarjolla tomaattipohjainen kasviskastike.
Pastan tekemisestä olen postannut aiemminkin, ja vaihekohtaisia ohjeita löytyy muun muassa täältä http://reseptinjahellanvalista.vuodatus.net/lue/2015/03/pasta-juttu
ja täältä http://reseptinjahellanvalista.vuodatus.net/lue/2015/03/pestoo-ja-pastaa.
Tällä kertaa annoskokona oli 300 grammaa durumvehnää ja 2,5 kananmunaa eli 2 kokonaista munaa ja lisäksi yhden munan keltuainen. Vaivasin taikinaa normaalia pidempään, ja siitä tulikin todella ihanaa rakenteltaan, joten käsityö todella kannattaa.
Kastikkeeseen tulee hienoksi pilkottua punasipulia ja punaista paprikaa sekä runsaasti tomaattimurskaa. Lisäksi mausteiksi valkosipulia, yrttejä, mustapippuria, sokeria sekä sitruunanmehua, joita kaikkia haudutetaan rauhallisesti pitkän kaavan mukaan. Ensin sipulia ja paprikaa kuullotetaan öljyssä, jotta ne aloittavat pehmenemisen. Sen jälkeen lisätään tomaattimurska ja tarpeen mukaan vettä, koska kastikkeesta haihtuu väistämättä nestettä kiehumisen aikana. Mitään tarkkoja mittoja maustamiseen ei ole, vaan maistelu on paras mittari. Oman maun mukaan varmasti esimerkiksi chili olisi oiva lisä tähän :)
Kasvissyöjän kielletyllä listalla ei ole juusto, joten sitä laitettiin tarjolle sekä voimakkaampana sinihomejuustona että miedompana punaleimaemmentalina. Jokaiselle makunsa mukaan siis.
Täyttävää, takuuvarmaa comfort foodia, todella maukasta eikä todistettavasti yksikään syöjä kaivannut annokseensa lihaa.
Taivaallista.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.