Viime viikkoina on tullut kokeiltua useita Aasia-henkisiä ruokalajeja ja tuoreimpana testinä ovat nämä hotteokit eli korealaiset pannukakut, jotka valmistetaan pullataikinan kaltaisesta hiivataikinasta ja jotka täytetään kanelisella pähkinätäytteellä.

DSC_0243-2.jpg

Taikinaa varten kannattaa nousta pyhäaamunakin aikaisin, koska taikinan tarvitsee kohota ja sillä aikaa voit vielä torkahtaa tai muuten vain leppoisasti köllötellä. 

Pannukakkutaikina (6 kpl)

157 g puolikarkeita vehnäjauhoja

1 tl sokeria

1 tl kuivahiivaa

0,5 tl suolaa

1,25 dl +42-asteista maitoa.

Maito (lehmänmaito, soijamaito, kauramaito tms.) kuumennetaan ensin +42-asteiseksi, jotta kuivahiiva saadaan heräämään. Kaikki kuivat ainekset sekoitetaan kulhossa ja kuuma maito kaadetaan joukkoon. Taikina sekoitetaan tasaiseksi, ja siitä tulee melko paksua ja jopa hieman kuivan oloista, mutta sitä ei kannata säikähtää.

Taikina peitetään kelmulla ja laitetaan lämpimään, vedottomaan paikkaan kohoamiin kaksinkertaiseksi. Minä kärsimätön ihminen laitoin taikinan lämpövesihauteeseen, jossa kaksinkertaistuminen vei noin 50 minuuttia.

Seuraavassa vaiheessa hieman kyseenalaistan korealaisten logiikan, mutta en ole kokeillut tehdä näitä ilman tätä välivaihetta, joten olen kuitenkin kiltisti sitä noudattanut: taikinasta painellaan nyrkeillä kaikki ilmakuplat pois (vastannee pullataikinan vaivaamista) ja taikina jätetään vielä noin 15 minuutiksi lepäämään...

Sinä aikana on hyvä hetki sekoittaa täytteen ainekset keskenään:

Pannukakun pähkinätäyte

0,75 dl fariinisokeria

pieni kourallinen pähkinöitä rouhittuna

1 mm kanelia.

Pähkinät voivat olla mitä tahansa maukkaita pähkinöitä, kuten hassel- tai saksanpähkinöitä. Myös pistaasi voisi olla herkullista paahtuneen sokerin ja munkkimaisen pannukakun sisällä, mutta tällä kertaa valitsin siis saksanpähkinöitä, jotka rouhin karkeasti.

DSC_0232.jpg

Pähkinärouhe sekoitetaan fariinisokerin ja kanelin kanssa - täyte on valmis.

Levännyt pannukakkutaikina otetaan käsittelyyn ja taikina jaetaan kuudeksi yhtä suureksi pötkelöksi. Tarvittaessa käsissä voi käyttää hieman öljyä, jotta taikina ei tartu, mutta ei tämä oikein tunnu tarvitsevan, kun on niin kiinteää. Jokainen kuudesta pötkelöstä painellaan käsissä litteäksi ympyräksi, joka on noin puolen sentin paksuinen.

DSC_0236.jpg

Ympyrän keskelle laitetaan noin teelusikallinen tai pari (ympyrän koosta riippuen) täytettä ja ympyrä "suljetaan" pullaksi täytteen ympärille.

DSC_0234.jpg

Saumoja tarvitsee hieman nipistellä, mutta esimerkiksi vettä pullan tekemiseen en käyttänyt. Saumapuolet ovat alla olevassa kuvassa ylöspäin, jotta näkyy, kuinka ne eivät ole täysin tiiviitä, mutta jostain kumman syystä täyte pysyy silti pullan sisällä paiston ajan aivan kiltisti.

DSC_0239-2.jpg

Pullat paistetaan pienessä määrässä voita paistinpannulla. Kun pannu on kuuma, pullan saumapuoli laitetaan pannulle ja pullaa paistetaan pieni hetki, jotta pinnasta tulee kullanruskea. 

Sen jälkeen pulla käännetään pannulla toisin päin ja vuorossa on vaihe, jossa pulla vihdoin muuttuu pannukakuksi: paistinlastaa tai muussinuijaa tai muuta brutaalia työkalua välineenä käyttäen pulla painetaan noin sentin paksuiseksi pannukakuksi. Tässä vaiheessa pannukakut näyttävät autonrenkailta tai muilta vähintään humoristisilta silmänmulkuaisilta, mutta kunhan nyt paistinpannua vasten oleva pintaa saa paistua kullanruskeaksi, pannukakku käännetään vielä kerran ympäri ja hassunnäköinenkin pinta paistetaan kauttaaltaan ruskeaksi.

DSC_0240-2.jpg

Fariinisokeritäyte sulaa paistumisen aikana todella herkullisen paahteikseksi ja pähkinäiseksi täytteeksi, joka on ehdottomasti parhaimmillaan kuumana. Syöjät kannattaa herättää siis jo paistamisvaiheessa, jotta he ovat servetit ojossa odottamassa omaa annostaan pannukakkujen valmistuessa.

DSC_0244.jpg

Nam! Mielettömän hyvää! En ole ennen näitä koskaan tullut edes ajatelleeksi, että pannukakun voisi täyttää. Suorastaan nerokasta - ja myös jonkin verran makeaa. Kahden pannukakun jälkeen vyöryin takaisin sänkyyn vatsani viereen köllöttelemään suloisessa sokerihuurussa. Ehkä ensi kerralla suomalainen ruisleipäviipale ensin esiaamiaiseksi?