Ei, tämä ei ole vispipuuroa, vaikka se aivan siltä näyttääkin.
Saanko sen sijaan esitellä tämänhetkisen ihastukseni, punajuurihummuksen.
Hurmaavan pinkki ja seesamisen makuinen kikhernetahna saa värinsä punajuuresta ja makua sitruunasta ja valkosipulista. Tahna surautetaan tasaiseksi blenderissä tai sauvasekoittimella, ja tätähän voi syödä siis aivan kaiken kanssa: uuninperunan sisällä, leivän päällä, hampparin välissä, sellaisenaan, salaatin täytteenä tai lisukkeena... Ehkä laskiaispullan väliin en tätä sentään laittaisi...
Punajuurihummus
1 tölkki (sellainen säilykepurkki ~ 380 g) kikherneitä + lientä tarvittaessa notkistamiseen
noin 100 g säilykepunajuurta
2 rkl tahinia (=seesaminsiementahnaa)
1 valkosipulin kynsi
~ puolikkaan sitruunan mehu
2 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria.
Kaikki ainekset laitetaan kulhoon ja surautetaan tasaiseksi. Kikherneiden liemi kannattaa ottaa säilykepurkista talteen ja käyttää sitä veden sijaan hummuksen notkistamiseen, jos siitä tulee ensi yrittämällä liian paksua. Mausteita (valkosipuli, sitruuna, suola, pippuri) voi laittaa ensiksi vähemmän ja sitten lisätä pikkuhiljaa maun mukaan.
Tämä hummus päätyi kasvishampurilaisten väliin.
Hampparin välissä on kukkakaalipihvi, runsaasti punajuurihummusta, etikka-hunaja-limeliemessä pikkelöitä punasipulia sekä tuoretta tomaattia, kurkkua ja vihersalaattia. Sämpylät ovat kotitekoisia kaura-ruissämpylöitä, jotka on tehty piimäpohjaiseen taikinaan. Mielettömän kuohkeita ja maukkaita sellaisenaan syötäväksi tai täytettäväksi!
Kauniin värinen ruoka on ilo paitsi vatsalle myös silmille. Nautinnollista viikonloppua ja alkavaa hiihtolomaa sitä viettäville!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.