Vappu lähestyy, eli on aika laittaa simakattila tulille!

Tykötarpeet ovat mitä yksinkertaisimmat:

4 litraa vettä

2 sitruunaa

1 paketti fariinisokeria (TAI puolet määrästä valkoista hienosokeria)

herneen kokoinen nökäre hiivaa

 

Sitruunasta kuoritaan keltainen kuori talteen, irrotetaan valkoinen "nahka" pois ja siipaloidaan hedelmäliha talteen.

20140424_184107%5B1%5D-normal.jpg

Kiehautetaan 2 litraa vettä isossa kattilassa (5 litran kattila on oikein hyvä), lisätään sitruunat ja sokeri. Jos haluaa vaaleaa simaa, kannattaa laittaa puolet sokerista valkoisena hienosokerina, ja tummemman väriseen (ja minusta maukkaampaan!) käyttää pelkkää fariinisokeria. Seosta ei siis keitetä, vesi vain kuumennetaan, jotta sokeria liukenee ja sitruuna luovuttaa kaikki ihanaiset arominsa. Seuraavaksi kaadetaan loppu vesi joukkoon, jotta neste jäähtyy. Kunhan neste on maksimissaan huoneenlämpöistä, lisätään sinne herneen kokoinen nokare (joo-oo, se on toooosi vähän, mutta enemmällä simapullot vaan räjähtelee jääkaapissa ja promillet eikun nousee) hiivaa. Hiiva kannattaa ensin liottaa pieneen nestetilkkaan, jotta se varmasti liukenee tasaisesti.

20140424_184340%5B1%5D-normal.jpg

Simantekele saa nyt kattilankannen päällensä ja jää huoneenlämpöön yöksi käymään. Projekti jatkuu huomenna! :)