11870794_10203355834896557_3141568581304

En ole koskaan löytänyt kerralla niin paljon kantarelleja kuin viikonloppuna! Maa oli aivan keltaisenaan, enkä tiennyt, mistä aloittaisin keräämisen! Loppujen lopuksi sieniä oli suuri korillinen, ja seassa oli pari suurta ja kiinteää herkkutattia!

DSC_0520.jpg

Putsattuna sientä oli yli kilo ja kun muutama aiempi tuloksekas sienireissu on jo takana, se tietää, että talvella saa herkutella sienillä moneen otteeseen!

Ennen pakastamista sienet täytyy kuitenkin käsitellä. Niistä höyrytetään kaikki irtoava neste pois kuivalla paistinpannulla.

DSC_0519.jpg

Ja sitten sienet saavat jäähtyä ensin huoneenlämmössä ja sitten jääkaapissa ennen pakastimeen laittamista.

Tatit minä kuitenkin halusin syödä heti, joten höyrytin ne ja laitoin samalla uudet perunat kiehumaan.

Perunoiden kiehuessa paistoin voissa ensin sipulia, ja sitten lisäsin sekaan herkkutatit ja yhden Granny Smith -omenan, kummatkin pieninä kuutioina.

Maustoin suolalla ja mustapippurilla, ja kaadoin joukkoon pari desiä kuivaa (extra dry) omenasiideriä, jossa sienet ja tuore omena saivat hautua perunoiden kiehumisajan.

tattiajaomenaa.jpg

Omenasiiderin jollain tapaa maamainen maku täydentää ihanasti sienen omaa makua! Se tuo myös kivaa pientä kirpeyttä, joka tasapainottaa sienen muuten hieman "läskimäistä" koostumusta. Hahhaa, ei taida olla kovin gastronomisesi ilmaistu?

DSC_0522.jpg

Omena ja sieni voi kuulostaa ehkä oudolta yhdistelmältä, mutta se on todella hyvää! Täytynee lähteä uudelleen metsään etsimään lisää tatteja...