Cuffin on tässä merkityksessä (luullakseni) itse lanseeraamani käsite, ja se tarkoittaa tietenkin caken ja muffinin sekoitusta eli kakkumuffinsia ;)

Ensin tein kaakaoisen muffinsitaikinan, jossa munasokerivaahtoon sekoitetaan kaikki muut ainekset:

1 kananmuna

1 desi sokeria

1 ruokalusikallinen hunajaa

4 desiä vehnäjauhoja

1 teelusikallinen leivinjauhetta

2 ruokalusikallista tummaa kaakaojauhetta

1 desi kermaa

1 desi maitoa

0,5 desiä sulaa margariinia

loraus konjakkia

IMG_0910-normal.jpg

Paistoin muffinsit muffinsipellillä, mutta laitoin syvennyksiin vielä lisäksi paperivuoat, sillä taikina on melko raskas ja kostea. Paistoaika on hieman yli 15 minuuttia ja asteita uunissa 175.

muffinipelti-normal.jpg

Osa muffinseista jää syötäväksi sellaisenaan, joten niissä paperivuoat todella ovat tarpeen. Osaa kuitenkin jatkojalostin nimipäiväkahvipöytään pikku cuffineiksi, eli halkaisin muffinsin vaakatasossa kolmeen osaan, täytin suklaamoussella ja vadelmilla ja laitoin vielä kuorrutuksen pisteeksi i:n päälle.

minikakku-normal.jpg

Kakkumuffinsit ovat todellisia Pisan kaltevia torneja, sillä minähän en pihistele täytteessä ja vadelmatkin ovat enemmän luumun kuin tavallisen puutarhavadelman kokoluokkaa!

Täyte ja kuorrute on tehty sekoittamalla 200 grammaa sulaa taloussuklaata ja 200 grammaa maustamatonta tuorejuustoa. Osan suklaasta jätin vadelmien dippaamiseen, mutta silti tuosta määrästä täytettä tehnee 5-7 leivonnaista.

Herkullisen makeaa ja ylenpalttisen imelää nimipäivää kaikille Iidoille! :)