Tykästyin mikrossa kypsennettyyn, suklaiseen mukikakkuun niin paljon, että halusin tehdä uuden kokeiluversion. Tässä todella kosteassa ja mehevässä vaaleanruskeassa mukileivonnaisessa on valkosuklaata, paahteista fariinisokeria sekä suolattuja ja paahdettuja cashewpähkinöitä. Syödä rohmusin jo puoli mukillista ennen kuin muistin edes valokuvata; niiin hyvää se oli!

DSC_0166.jpg

Valmistaminen aloitetaan aivan samalla tavalla kuin mukisuklaakakussakin eli suklaa ja voi sulatetaan ensin tasaiseksi tahnaksi. Tumman suklaan ja pelkän voin sijaan tässä versiossa on valkosuklaata, voita sekä maapähkinävoita.

DSC_0164.jpg

Kun ainekset ovat sulaneet tasaiseksi tahnaksi (mikron täydellä teholla vie noin minuutin, mutta välillä kannattaa sekoittaa), joukkoon lisätään fariinisokeria, yksi kananmuna, jonka rakenne on rikottu esim. haarukalla, vaniljauutetta, vehnäjauhoja sekä aavistus leivinjauhetta nostattamaan. Kaikki ainekset sekoitetaan haarukalla sekaisin, ja pinnalle ripotellaan vielä rouhittuja suolacasheweita. Ne kyllä valuvat taikinan joukkoon ihan painovoiman ansiosta, eikä niitä tarvitse erikseen sekoitella.

DSC_0165.jpg

Koko vaaleanruskea, ihanasti pähkinältä tuoksuva ja makea taikina laitetaan mikroon noin 1,5 minuutiksi täydelle teholle. Tässä ajassa taikina kypsyy mutta jää todella kosteaksi ja meheväksi, ja mukin pohjalla on vielä miltei taikinamaista leivonnaista, ja minä mutakakun ja raakojen taikinoiden ystävä rakastan sitä! Jos pidät kuitenkin hieman kypsemmistä ja kiinteämmistä leivonnaista, anna ainakin puoli minuuttia lisäaikaa kypsymiselle. Ja aika riippuu toki myös mikron tehoista, joten kypsymistä kannattaa koko ajan seurata mikron äärellä.

DSC_0171.jpg

Mmmm, taivaallista! Valkosuklaa on todella makeaa, mutta suolapähkinät ja maapähkinävoi antavat ihanaa suolaisuutta ja pähkinäisyyttä, ja kaiken kruunaa paahtuneen makuinen fariinisokeri, joka tuo jopa hieman mieleen wilhelmiinapikkuleivät.

Ja jälleen viiden minuutin aikarajasta jäi vielä valokuvaamisaikaakin. Tämä alkaa olla jo liian vaivatonta ja nopeaa, joten on olemassa pelko, että alan tehtailla erilaisia mikrokakkuja harvase päivä... 

Puoliblondie mikrossa

20 g voita

10 g maapähkinävoita (vajaa ruokalusikallinen)

40 g valkosuklaata

2 rkl fariinisokeria

1 kananmuna

3 rkl vehnäjauhoja

1 mm / muutama tippa vaniljauutetta

0,25 tl (ihan aavistus) leivinjauhetta

+ noin 1 rkl suolattuja, paahdettuja cashewpähkinöitä.