Tämä ihanan aurinkoinen salaatti starttaa viikon takuulla pirteästi, ja samalla kevätpäiväntasauksen hengessä starttaa virallisesti myös kevään alkaneeksi. Jihuu!

DSC_0121.jpg

Salaatti on paitsi kaunis myös ruokaisa ja maittava, koska siinä on monenlaisia kasviksia ja vihanneksiä sekä täysjyvänuudelia ja pähkinöitä.

Mitään tarkkaa reseptiä minulla ei salaattiin ole, vaan se on syntynyt kokeiluiden kautta ja on eri kerroilla aina hieman erilainen riippuen siitä, mitä raaka-aineita juuri sillä hetkellä on saatavilla. Ja ehkä vaihtelun takia tuntuukin, etten voi koskaan kyllästyä tähän ihanuuteen!

Tämänkertaisessa salaatissani on seuraavia aineksia:

1/4 isosta kaalista

3 keskikokoista porkkanaa

1 nippu tuoretta korianteria

noin peukalonpään kokoinen pala tuoretta inkivääriä

200 g maissia

1 dl maapähkinöitä

2 levyä täysjyvänuudeleita

1 rkl makeaa chilikastiketta

+ kastikkeessa 1 rkl oliiviöljyä, 1 limen mehu, 1 tl hunajaa, ripaus mustapippuria.

Salaatin teko kannattaa aloittaa nuudelien keittämisellä, jotta ne ehtivät valua ja jäähtyä pilkkomisen aikana. Keittämisen jälkeen nuudeleihin sekoitetaan tilkka öljyä ja makea chilikastike, jotta ne saavat mukavan pienen, pikantin maun. Nuudeleita voi myös huoletta saksia, jos tuntuu hankalalta syödä pitkiä nuudelivyyhtejä salaatin seassa. Samalla kun nuudeleita keittää, myös pakastemaissit voi laittaa mikroon sulamaan.

Kaali pilkotaan ohuiksi "tulitikuiksi" ja porkkana kuoritaan ja höylätään juustohöylällä tai kuorimaveitsellä ohuiksi suikaleiksi. Korianteri hienonnetaan hienoksi ja inkivääri pilkotaan pieniksi tikuiksi. Kaikki ainekset sekoitetaan keskenään ja joukkoon lisätään maapähkinät sekä jäähtyneet maissit ja nuudelit. Kahdella haarukalla topakka sekoitus ja voila, valmista!

DSC_0123.jpg

Salaatin viimeistelee raikas öljykastike, jossa maistuu aavistus makeaa hunajaa ja reilusti parfyyminen lime. Kastiketta ei kannata sekoittaa salaatin sekaan, mikäli koko salaattia ei syö kerralla, jotta se ei lötkistä rapsakoita vihanneksia.

DSC_0118.jpg

Tervetuloa kevät, auringon lämpö ja monipuolistuvat kasvisvihannesvalikoimat! Uutiset tiesi kertoa, että ensimmäiset varhaisperunatkin on jo pistetty multiin – siitä se lähtee :)