Pitkän ja kohtuullisen uuvuttavan yölennon jälkeen olen nyt ehtinyt pari päivää katsella ympärilleni Singaporessa, Kaakkois-Aasiassa sijaitsevan Malakan niemimaan aivan eteläkärjessä.

 

Singaporen sanotaan olevan portti aasialaiseen ruokakulttuuriin, sillä täällä kohtaavat niin intialaiset, kiinalaiset, tamilit, malesialaiset kuin Euroopasta ja Amerikasta kansainvälisiin yrityksiin töihin tulleet ihmiset. Ja kun kaikki tuovat ovat ruokakulttuurinsa mukanaan, tarjolla on kaikkea mahdollista autenttisista etnisistä ruoista erilaisiin fuusioihin.

 

Olen blogissanikin tuonut useita kertoja ilmi, että en ole tulisen ruoan ystävä. Siksi Aasiaan tuleminen hieman jännitti etukäteen, sillä pelkäsin, etten voi syödä mitään ilman tuskanhikeä. Väärässä kuitenkin olin, vaikka kyllä täällä sitä poltettakin piisaa.

 

Ensimmäisenä iltana seikkailimme aivan rannan tuntumaan Marina by the bay -alueelle, jonka hulppeassa ostoskeskuksessa söimme paikallista äyriäis-nuudelikeitto eli laksaa ja alla kuvassa olevaa seafood noodle -keittoa. Laksan kookosliemi oli niin tulista, että ruokalusikallinen oli minulle aivan riittävä annos, mutta jättikatkaravuilla ja muilla merenelävillä höystetty nuudelikeitto sen sijaan oli aivan ihanaa! Mausteista, täyteläistä ja samaan aikaan limetin raikasta, mutta ei liian polttavaa.

 

20180605-125800.jpg

 

Huomasin vasta jälkikäteen, että annokseni toistavat melko paljon itseään, sillä eilisiltana söin erilaisilla simpukoilla ja katkaravuilla ryyditettyä tom yam -pastaa, josta jo ruokalistassa kerrottiin yhden chilin kuvalla. Tarjoilija kuitenkin vakuutti, että ruoka on "vain hieman polttavaa", joten rohkeasti otin sen. Aika lailla puhallellen sain annokseni syödä, sillä tom yam -liemi on aivan törkeän tulista minun makuuni! Pasta itsessään on kuitenkin mietoa, joten kun se imee liemen itseensä, lopputulos oli minulle tulisuusasteeltaan juuri ja juuri syötävä. Edelleen merenelävät ovat aivan taivaallisen mehveviä ja maukkaita - eikä ihme, meri on aivan katseen ulottuvissa!

 

20180606-125548.jpg

 

Äyriäisten lisäksi taivaallista täällä on leivonnaiskulttuuri, mistä olen valtavan positiivisesti yllättynyt, sillä luin etukäteen blogeista ja matkaoppaista, että Aasiassa ei juuri harrasteta jälkiruokia tai makeisia ja että herkkuna tarjotaan usein tuoreita hedelmiä, jotka toki nekin ovat täällä aivan eri luokkaa kuin Suomessa. Mutta kun täytyy valita kookospähkinän ja kahdenkymmenen erivärisen macaron-leivoksen väliltä, valintani on kuitenkin selvä! Nämä vihreällä teejauheella maustetut macaronit olivat aivan mielettömiä, ja muun muassa litsiluumu- ja laventelimacaronit olivat myös suorastaan kielenvieviä!

 

20180605-132312.jpg

 

Ja osataan täällä muutakin leipoa, vai mitä sanotte näistä yksisarviskuppikakuista?

 

20180605-132326.jpg

 

Singapore jää tällä hetkellä koko ajan enemmän selkäni taakse, sillä expedition jatkuu niemimaata pohjoiseen eli Malesiaan. Seuraavan kerran tiedossa siis pääkaupunki Kuala Lumpurin herkkuhetkiä...