Koska oma suppisonneni ei toistaiseksi ole ollut kehuttava, kävin torilla sienessä. Siellä saalis oli taattu ja mukaan tarttui myös nippu persiljaa, joten ainekset viikonlopun suppilovahverorisottoon olivatkin melkein jo kasassa.

Lisäksi tarvitsen

3 dl risottoriisiä

1,5 l lihalientä

2 dl kuivaa omenasiideriä

1 sipulin

1 valkosipulin kynnen

suolaa

mustapippuria ja

nokareen voita.

Ensin käsitellään sienet ja laitetaan ne syrjään odottamaan. Sen jälkeen kuullotetaan sipuli ja valkosipuli öljyssä pehmeiksi. Sekaan lisätään risottoriisi, jota myös kuullotetaan öljyssä, kunnes se on aavistuksen läpinäkyvää. Sen jälkeen sekaan voi hulauttaa mielensä mukaan jotain hapanta - esim. omenasiideriä, kuten minä tänään, tai valkoviiniä tai sitruunamehua tai jotakin. Minusta omenasiiderin (käytin Strongbow'ta) maanläheinen maku sopii sienten kanssa mielettömän hyvin :)

Riisejä sekoitetaan koko ajan, ja lihalientä voi alkaa lisätä kauhallisen kerrallaan, kun kaikki siideri on imeytynyt. Lientä ei mene aivan puoltatoista litraa, mutta sitä käytetään sen verran, että riisi on hampaissa mukavan pehmeää mutta silti al denteä. Riisipuuroa ei siis ole tarkoitus keittää ;)

Kun riisi alkaa olla liki valmista, laitetaan sienet takaisin joukkoon. Samalla voi lisätä maun mukaan suolaa ja pippuria sekä tietenkin runsasta persiljaa, joka antaa ihanaa väriä ja tietenkin maistuu mahtavalta sienten kanssa! Minä kiillotin risoton lopuksi nokareella voita, mutta "oikeaoppisempi" tapa olisi varmasti viimeistellä risotto runsaalla määrällä parmesaanijuustoa. Kukin kuitenkin tyylillään.

20141004_172643-normal.jpg

Annoksen viimeistelee päälle ripotellut tuore persilja ja pari säästettyä suppista...

20141004_172633-normal.jpg

... ja kyytipojaksi vielä samaista omenasiideriä, joka antaa maanläheisyyttä ja hedelmäisyyttä risoton maulle, niin ateria on valmis :)