Meillä kävi mieluisia ja harvinaisia vieraita, kun (liian) kaukana asuva kummityttöni sisaruksineen saapui kylään. Jotain pientä välipalaa täytyi kehittää leikkien lomaan, joten keitin mansikkakiisseliä.

Mansikkakiisseli

noin 8 dl pakastemansikkalohkoja

noin 8 dl vettä

noin 0,5 dl sokeria

4 rkl perunajauhoja + tilkka kylmää vettä.

Kaikki ainekset ovat "noin-mittoja", koska ainesosien määrää voi säädellä sen mukaan, kuinka paksusta ja makeasta kiisselistä pitää. Tein kiisselin osanestesuuruksella eli kiehautin veden, pakastemansikat ja sokerin, otin kiisselin pois liedeltä ja kaadoin koko ajan sekoittaen kylmään veteen sekoitetun perunajauhon sekaan. Sen jälkeen kiisseli saa vielä pulpahtaa ja valmista on :)

DSC_0035.jpg

Oli suorastaan ihanaa kaivaa yli kymmenen vuotta varastossa pölyttyneet nuket ja barbit esiin ja katsella niiden kauniita ja pikkutarkasti tehtyjä laukkuja, vaatteita ja kenkiä! Mutta maltoimme kuitenkin leikin tiimellyksessä maistella myös kiisseliä, joka jäähtyneenä ja vaniljakastikkeen kanssa olikin superherkkua.

DSC_0040.jpg

Toivottavasti seuraavaa vierailua ei tarvitse odottaa yhtä kauaa, vaan barbit pääsisivät pois naftaliinista jo hyvinkin pian :)

DSC_0036.jpg