Minun arkiaamujeni aamupalat noudattavat aina samaa kaavaa niin, etten tunnu unenpöpperössä edes tiedostavan, mitä oikein suuhuni lusikoin. Ajattelin, että siihen olisi hyvä edes joskus tehdä poikkeus, ja päätin kokeilla tuorepuuroa. Juttuhan ei todellakaan ole mikään uusi, vaan erilaiset kylmäturvotetut hedelmä- ja marjapohjaiset puuro- ja mysli- ja smoothiekulhot ovat olleet trendikkäitä jo kauan. Mutta eihän sitä kaikkea aina heti muodin aallonharjalla ehdi testata...

20170125-064929.jpg

Aamupalasta on nyt pari tuntia aikaa, ja virtaa tuntuu olevan normaalia aamua enemmän eikä nälkäkään vielä vaivaa (yleensä syön "väliaamupalan" puoli kymmenen aikoihin). En tietenkään tiedä, johtuuko energisyys juuri aamupalasta, mutta ainakin puuro maistui todella hyvälle ja teki iloiseksi heti aamusta. Ja voiko helpompaa olla, kun puuron tekee jo illalla valmiiksi jääkaappiin!

Eli yhtä annosta varten pilkotaan yksi pieni tai puolikas iso banaani ja yksi kiivi sekä mitataan noin desilitra kaurahiutale–moniviljaleseseosta sekä samansuuruinen annos kylmää vettä.

20170124-204323.jpg

Kaikki ainekset hurautetaan blenderiin ja surautetaan tasaiseksi. Notkea, vaaleanruskea mössö laitetaan yön yli jääkaappiin tekeytymään ja aamulla siellä odottaa mehevä puuro.

Aamulla teeveden kiehuessa pilkoin puuron päälle vielä yhden kiivin ja lusikoin pinnalle raejuustoa. Teelusikallinen jauhettua puolukkaa takaa vitamiinit ja aktioksidantit, tai antaa ainakin kivan värin ja pirtsakan maun miedon hedelmäiselle puurolle.

20170125-064950.jpg

Kylmän ja hyvin tasarakenteisen puuron syöminen tuntuu hassulta, kun on tottunut keitettyyn ja hyvin suurihiutaleiseen ja runsasleseisiin puuroon, joka voi olla jopa aavistuksen karkeaa. Mutta hurjan hyvää tämä on! Banaani ja kiivi ovat kummatkin makeita hedelmiä, joten veteen keitettyyn puuroon verrattuna tämä on oikein makeainen herkku. 

20170125-065009.jpg

Kiivi on tällä hetkellä aivan suosikkihedelmäni, ja voisin kokeilla joku aamu tällaista puuroa kiivistä ja pakastemansikoista. Hmm, taidankin surauttaa sellaisen jääkaappiin jo tänä iltana...