Tämä pikkuleipä on niin suuri, että siitä riittää koko ystäväporukalle tai perheelle jaettavaksi. Tai toisaalta se on myös niin hyvää, että hyvinkin saattaa kadota kokonainen skillet cookie eli pannukeksi leipurin omaan suuhun... :)

DSC_0164.jpg

Taikina on hauska tehdä, koska se on todella helppo ja hieman erilainen kuin perinteiset pikkuleipätaikinat. Ja kaiken lisäksi jos sinulla on valurautainen paistinpannu, voit sekä tehdä taikinan että paistaa pikkuleivän siinä. Minulla ei valurautapannua kuitenkaan ole, joten tein taikinan kattilassa ja paistoin metallisessa, korkeareunaisessa pyöreässä vuoassa.

Ensin sulatetaan kattilassa (tai siinä pannulla) 75 grammaa voita, johon sekoitetaan 1,5 desilitraa sirosokeria. Sen jälkeen kattila otetaan pois liedeltä ja annetaan voi-sokeriseoksen jäähtyä hieman, jotta siihen voi lisätä puuhaarukalla sekoittaen yhden kananmunan ilman, että tulee munakokkelia. 

DSC_0140.jpg

Kun kananmuna on sekoittunut taikinaan, siihen lisätään 2,5 desiä vehnäjauhoja, joihin on sekoitettu 0,5 teelusikallista ruokasoodaa. Lopuksi taikinaan käännellään noin 100 grammaa maitosuklaahippuja (tai rouhittua suklaata), 50 grammaa rouhittuja pekaanipähkinöitä ja 50 grammaa pienittyjä toffeekarkkeja.

DSC_0143.jpg

Valmis taikina painellaan paistoastiaan, ja koska minun vuoassani on melko korkeat reunat, laitoin pohjalle leivinpaperin ja sen alle vielä leivinpaperista leikatut "nostoliuskat", joilla valmis pikkuleipä on helppo saada ylös vuoasta.

skilletcookie.jpg

Paistoaika on tällaisessa vuoassa noin 30 minuuttia, mutta jo ennestään lämpimässä valurautapannussa varmaan noin 25 minuuttia riittää. Pikkuleipä saa jäädä sisältä hieman sitkeäksi - tällä kertaa ei tehdä korppuja.

DSC_0159.jpg

Skillet cookien saa nostettua vuoasta lämpimänä, ja sellaisena se toimii leivonnaisen tapaan jälkiruokana esimerkiksi vaniljakastikkeen kanssa. Njam!

DSC_0170.jpg

Jäähtyneenä pikkuleivän voi syödä kuten minkä tahansa cookien ilman ruokailuvälineitä, mutta ehdottomasti parhaimman makuista tämä on mielestäni lämpimänä. Silloin suklaahiput ovat aavistuksen sulaneita ja pähkinä maistuu taivaallisen paahteiselle :)

DSC_0166.jpg

Tätä olisi kiva viedä vaikka illanistujaisiin tarjottavaksi, ja mietin jo, että ensi kerralla voisin vaihtaa sattumat esimerkiksi valkosuklaaseen ja pistaasipähkinään...